28 12
發新話題

Beretta 3901 開箱

引用:
原帖由 一舊水 於 25-7-2012 11:10 發表

買字彈就錦係超市買得到
*唔好意思我係土生土長香港人 *
Shotgun shell 就咁放喺架上,好似糖果咁賣,但去到 register 就要俾 ID 證明你係成人 (亦試過唔 check)。有時 Rifle 子彈都係咁放,但多數地方都係放玻璃櫃,問店員開櫃就攞得。買 Pistol 子彈就要出示 pistol permit,基本上佢唔睇都冇人知。

Shotgun shell 係唔理你的,度度都係咁放喺架自己拎 (sporting goods 鋪頭、超市),我開頭嚟到都唔慣。去 gun show 同 shooting range,真情唔理你添啦,特別係 shooting range,啲子彈款式... 好似入咗糖果店咁。

上網買一箱 .223 子彈,UPS 嚟到冇人開門,佢成箱幾百粒子彈就咁放喺門口。

好耐以前我有支SPAR-12, 自從打practical shotgun後就換左支M870.

當時1100冇貨!

我中情Remington 1100多過Beretta autoloader.

Beretta 686 O/U 好正! 可以買應該買一支

引用:
原帖由 rho837 於 1-8-2012 22:10 發表
好耐以前我有支SPAR-12, 自從打practical shotgun後就換左支M870.

當時1100冇貨!

我中情Remington 1100多過Beretta autoloader.

Beretta 686 O/U 好正! 可以買應該買一支
Shotgun 我主要用嚟打 clay,下年可能會去攞 hunting license,之後就會去打火雞、野雞、同水鴨,所以 tactical shotgun 對我嚟講都冇咩用。

講到 over & under shotgun,我呢兩日先又再睇緊。我第一次打 clay 就係用呢把,反應快到不得了 (之後就鍾意打泥餅了),如果玩 trap 同 skeet,一支 over & under 係應該要的,但我未玩得掂,而家玩 sporting clay 練習多啲先。上次打 trap,25 個先中得 3 個,真係醜死鬼。Anyway,如果買支 over & under,budget 都係 $1000 左右,支 Beretta 686 太貴了。

附件

2-8-2012 22:46

師兄,我都有支M1187同M870,不過太煩,都係放番槍會,重有而家政府牌費加左都係2仟一佰蚊HKD,
咪吹水啦!

回覆 19# 的帖子

????????香港?

回覆 20# 的帖子

香港地玩真槍未必要使好多$,不過如果你唔識人,就算大把$,槍會都唔收

回覆 21# 的帖子

咁都得?!?

引用:
原帖由 funkee 於 27-9-2012 02:21 AM 發表

So in Hong Kong, what do I need or what should I do to 玩真槍?
識人先。。。

打shotgun! 真係好好玩既運動!

引用:
原帖由 6638 於 18-7-2012 08:56 發表
香港玩槍
個槍牌就5位數....
入會又5位數....
買支槍又5位數...
上個d槍支使用教學堂
每把槍又5位數....
差唔多2xxxxx
仲要半年續一次牌5xxxx
續完牌仲有每年續會5xxxx
月薪無返7-8萬唔洗指意玩真槍
...
BS神 !!!

哈哈!你做乜踢爆c hing!

上網買一箱 .223 子彈,UPS 嚟到冇人開門,佢成箱幾百粒子彈就咁放喺門口。

呢句好正!! 真係笑左!!!

28 12
發新話題