發新話題

唉!!!

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 31-7-2007 22:49 發表

我個人絕對反對咁做,要著gear唔該正正經經去game場玩

果個唔係game場,亦唔係軍服展

不過話分兩頭,係咪著住套校服入去就係cosplay?咁又真係得啖笑
cosplay通常都要跟番有個人物.
當然好多2打6都著齋 白裇+黑褲
只要人地問你 你up得出邊個尼就得

引用:
原帖由 cato 於 31-7-2007 23:05 發表

波鞋
今年興咩???
潮物
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 golliwog19 於 31-7-2007 23:26 發表

queen, 勁bor~~
我一d都認唔出有USSF wor.....
着US BDU又"查"綠晒塊面.........我諗係啩............

引用:
原帖由 queen 於 31-7-2007 22:55 發表
that's the photo that I took today..
我想用粗口問候下佢地...........
NO COMPROMISE!

引用:
原帖由 老鼠 於 31-7-2007 11:50 PM 發表
我想用粗口問候下佢地http://civiliangunner.com/cgf/images/smilies/knife.gif...........
過去問佢扮咩仲好啦

扮軍人

回覆 #23 queen 的帖子

唔係化, 又係佢地
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 登艇友 於 31-7-2007 23:35 發表

cosplay通常都要跟番有個人物.
當然好多2打6都著齋 白shirt+黑褲
只要人地問你 你up得出邊個尼就得
著齋 白shirt+黑褲2打6答你:「我扮緊 夜神月」

個女女........

易服個班真是.

都唔知係味搏呢D show識D無知女女

基本上人地著軍服入去玩cosplay係冇問題...點解師兄們要咁樣話人??

人地都冇話限定要扮d乜先可以玩cosplay,
加上人地full gear行街你都吹唔帳啦.....

我覺得某幾位師兄應該玩過cosplay先話人
就算唔玩,都睇清楚人地既玩法指引先

免得人地話我地玩wargame既人同獨裁冇分別

引用:
原帖由 wonglk 於 1-8-2007 14:30 發表
基本上人地著軍服入去玩cosplay係冇問題...點解師兄們要咁樣話人??

人地都冇話限定要扮d乜先可以玩cosplay,
加上人地full gear行街你都吹唔帳啦.....

我覺得某幾位師兄應該玩過cosplay先話人
就算唔玩, ...
咁請問咩野先叫cosplay 呢?
講得衰d, 叫做扮野, 模彷一d 人物
但係我諗唔係隨隨便便著d 野上身, 跟住話俾人知佢係做緊cosplay 囉....
等如今年有人扮機械人, 同埋扮一d 戰隊....呢d 叫做認真, 扮得傳神.....
起碼人地真係做足功課, 扮起上黎似丫......

引用:
原帖由 華田 於 1-8-2007 14:36 發表

咁請問咩野先叫cosplay 呢?
講得衰d, 叫做扮野, 模彷一d 人物
但係我諗唔係隨隨便便著d 野上身, 跟住話俾人知佢係做緊cosplay 囉....
等如今年有人扮機械人, 同埋扮一d 戰隊....呢d 叫做認真, 扮得傳神... ...
咁相入面既師兄都衰唔晒啦,係有幾位著波鞋

加上睇清楚,cosplay係自由性質
就好似一位大姐姐都可以cos夏娜一樣(夏娜是動畫一名女主角,一位小妹妹)

引用:
原帖由 wonglk 於 1-8-2007 14:41 發表

咁相入面既師兄都衰唔晒啦,係有幾位著波鞋

加上睇清楚,cosplay係自由性質
就好似一位大姐姐都可以cos夏娜一樣(夏娜是動畫一名女主角,一位小妹妹)
咁唔通cosplay 一個機械佢就要成幾十米高???
樣d 呢無得救, 唔通為cosplay 而去整容?
咁0固位大姐姐除左個樣, 有咩野係做得失真架???
再睇番0固班所謂軍人, 我覺得佢地係因為唔想俾0固25 蚊入場所以著到咁囉

發新話題