28 12
發新話題

[認真] 有無可能用真子彈發射BB彈

造得好的話,單用子彈底火絶對足以推動BB彈,不過條鎗管点搞...

happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

靜底火再用6MM滑鏜管一定打得出BB彈

但"理論上"如果以一般6MM膠彈重量一出管就炒上火星吧,動能太大子彈太輕 唔穩定
同分分鐘過20焦

引用:
原帖由 阿堅 於 31-8-2012 23:34 發表
靜底火再用6MM滑鏜管一定打得出BB彈

但"理論上"如果以一般6MM膠彈重量一出管就炒上火星吧
同分分鐘過20焦
起馬打43珠,幾多焦不是問題,反正都係犯法....

HAPPY SHOOTING!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

will the PLASTIC BB melt or even burn actually

引用:
原帖由 Zaku 於 1-9-2012 00:40 發表
will the PLASTIC BB melt or even burn actually
唔會.
多年前有D傻佬走去改國際左輪, 華山1911, 馬老仙M870之類, 特製彈殼用火藥推動BB.
我發夢時三支都開過槍, 夢中BB唔燒唔溶, 穿透力重非常之難以用法律容許之筆墨去形容.
再重申, 肯定係我發夢時發生既事.

引用:
原帖由 mikeymike 於 31-8-2012 23:01 發表
It is possible, with they use wax instead.

http://guns.freaksho.net/articles/waxbullets.html
好有趣!不過唔知會唔會射穿 d 鋸罐?如果唔會就實在太好啦!

引用:
原帖由 loveless 於 1-9-2012 00:55 發表

唔會.
多年前有D傻佬走去改國際左輪, 華山1911, 馬老仙M870之類, 特製彈殼用火藥推動BB.
我發夢時三支都開過槍, 夢中BB唔燒唔溶, 穿透力重非常之難以用法律容許之筆墨去形容.
再重申, 肯定係我發夢時發生既事 ...
understand , time for me to have some dream as well

引用:
原帖由 loveless 於 1-9-2012 00:55 發表

唔會.
再重申, 肯定係我發夢時發生既事 ...
當年發夢仲有SS9000~ 而家下既手動98K~ 發夢時都可以咁改~ 仲要肯定係發夢時發生既~

理論上 得
物理上 唔得

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 1-9-2012 03:41 發表
理論上 得
物理上 唔得
no no~ 係~
做出黎? 想就得!!
做左出黎~想死就得!!

引用:
原帖由 T-800 於 31-8-2012 23:19 發表
造得好的話,單用子彈底火絶對足以推動BB彈,不過條鎗管点搞...

happy shooting!
前以支國際m10有用cap殼射bb
一粒cap已經底邊!

http://www.youtube.com/watch?v=RHcBV6oDbuQ
堅98K+馬老神 8mm BB
50M 12CM散佈?

28 12
發新話題