發新話題

[KSC/KWA] KSz M4CQB-R

回覆 14# 的帖子

又唔怪得C兄,可能佢冇玩過Ksc 枝M4姐!

引用:
原帖由 BJB 於 7-9-2012 16:10 發表
又唔怪得C兄,可能佢冇玩過Ksc 枝M4姐!
一買番嚟就過2J既又點止KSC M4.....

想問下M4 MAGPUL台版/日版係咪都已經香港買唔到?
搵番各大槍店網都係得番充工同埋名搶有枝日版(栗米筒)
定係有D款佢地唔會放上網
---------------------------
搵到了
THX

我正用緊KWA LM4.....1.6-7J
所以先咁講...
就當我講錯野sorry.

回覆 19# 的帖子

小問題,大家只不過討論下,交流下心得。

自己經驗,買台版M4A1,買返嚟已接近2J, 但一點下壓嘅Hop up設計好似唔及新版兩點下壓好。
原裝冇改20M射A4紙,發現BB彈有偏左卅偏右嘅情況,但唔算明顯。同D朋友一齊買,得我果支有E個問題。
之後換左6.01精密管後冇左以上嘅情況,射出嚟粒BB彈到肉眼見唔到果刻都仲係直缐行走,但鎗速高左.....
買左新版Hop up連精密管,到時睇下效果又會如何。
題外話,隻匣真係幾穩定,唔放氣兩星期都冇漏氣,拎出o黎即入彈玩都下下有力。

引用:
原帖由 xlam510 於 8-9-2012 12:30 發表
自己經驗,買台版M4A1,買返嚟已接近2J, 但一點下壓嘅Hop up設計好似唔及新版兩點下壓好。
原裝冇改20M射A4紙,發現BB彈有偏左卅偏右嘅情況,但唔算明顯。同D朋友一齊買,得我果支有E個問題。
之 ...
師兄請問你個新版HOP UP係咪要係台灣訂呀,香港有無得賣??thx~~

引用:
原帖由 xlam510 於 8-9-2012 12:30 發表
之 ...
儲夠錢即買
小弟初接觸m4gbb,想問下改力要換d咩?
另外再想問下kvva,kvvc係咪即係ksz?thx

我懶出鎗街,所以上台灣網訂送到公司算。
改力唔清楚,我從來唔會改力度,因為我相信原裝力係最耐用同穩定嘅setting。
但如果要改,我有興趣買RA txxh套npas,因為隨時較大細力都得。最重要我懶搞咁多野哈哈。
Kvva係美國,Ksz係日本,唔知係咪子母公司關係。Kvvc應該冇關係,真係唔清楚。

c兄原裝力同人玩唔會太大力咩

同人玩用134A,即刻細力唒,又環保D唔破壞臭氧層。
但班fd玩開電鎗,所以同人玩多數拎電鎗

仲以為好似mp7咁唔用得134a添

回覆 18# 的帖子

C兄:如果買台版改CQBR會好啲,因為台版啲件以經保強咗,
會耐用好多,想打細火用134A都有兩面力,因完裝外管太重,
有C兄推薦Pro Arms外管是一個好選擇,輕好多。
現貼上小圖,讓你看一吓可不可以!

附件

10-9-2012 12:44, 下載次數: 238

10-9-2012 12:44, 下載次數: 212

引用:
原帖由 BJB 於 10-9-2012 12:44 發表
C兄:如果買台版改CQBR會好啲,因為台版啲件以經保強咗,
會耐用好多,想打細火用134A都有兩面力,因完裝外管太重,
有C兄推薦Pro Arms外管是一個好選擇,輕好多。
現貼上小圖,讓你看一吓 ...
又得者,另外小弟仲睇上左MAGPUL版,到時可以1枝槍滿足2個願望喇

回覆 29# 的帖子

唔好買MAGPUL版呀!
1.D匣唔可以上M4A1
2.仲成曰Jam
或者遲小小買,睇Arms講新一代日版同台版火力會統一。
咁你就唔洗烦火力的問題啦! 等等啦!

發新話題