54 1234
發新話題

[G&P] GP MOE GBB kit外槍管一問

GP MOE GBB kit外槍管一問

請問GP MOE GBB kit的外槍管是正牙還是逆牙?

引用:
原帖由 sdu113 於 4-9-2012 16:59 發表
請問GP MOE GBB kit的外槍管是正牙還是逆牙?
正呀,所有GP完裝答都是正牙的

OMG 咁未要買過條外管...我隻火帽是逆牙

引用:
原帖由 sdu113 於 4-9-2012 17:21 發表
OMG 咁未要買過條外管...我隻火帽是逆牙
鎗管貴還是火帽貴?
一般如果要買逆牙的14.5"外管,國產約$200左右。
不過你要有工具打開太陽環至能夠換到外管。

可惜我隻surefire火咀已絕版...
ching外管有咩好介紹?(質素好)

引用:
原帖由 sdu113 於 4-9-2012 17:38 發表
可惜我隻surefire火咀已絕版...
ching外管有咩好介紹?(質素好)
都係睇價錢及長度的選擇

引用:
原帖由 RCman 於 4-9-2012 17:41 發表

都係睇價錢及長度的選擇
請問14.5"有咩選擇?

買個adaptor咪得囉,都係$100!洗乜成條買個!

引用:
原帖由 spgalan 於 4-9-2012 18:45 發表
買個adaptor咪得囉,都係$100!洗乜成條買個!
但是否会影響外觀?

引用:
原帖由 sdu113 於 4-9-2012 19:08 發表

但是否会影響外觀?
槍管會長咗少少,又有可能槍管同轉接器唔同色及唔同直徑

吉打鋼管係WA數最靚仔, 但係得10吋要配原廠延長管, 要揾揾先買到
鋁管大陸都得

Thanks Ching

為左個火帽換管,但同樣是MOE + 14.5" M4A1 barrel
個人認為唔值得,除非打算換骨及直管一次過

買個火帽轉接器啦
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 RCman 於 5-9-2012 09:16 發表
為左個火帽換管,但同樣是MOE + 14.5" M4A1 barrel
個人認為唔值得,除非打算換骨及直管一次過
其實小弟是會換骨的...

附件

5-9-2012 16:15

54 1234
發新話題