發新話題

[G&P] GP MOE GBB kit外槍管一問

引用:
原帖由 sdu113 於 4-9-2012 16:59 發表
請問GP MOE GBB kit的外槍管是正牙還是逆牙?
正呀,所有GP完裝答都是正牙的

引用:
原帖由 sdu113 於 4-9-2012 17:21 發表
OMG 咁未要買過條外管...我隻火帽是逆牙
鎗管貴還是火帽貴?
一般如果要買逆牙的14.5"外管,國產約$200左右。
不過你要有工具打開太陽環至能夠換到外管。

引用:
原帖由 sdu113 於 4-9-2012 17:38 發表
可惜我隻surefire火咀已絕版...
ching外管有咩好介紹?(質素好)
都係睇價錢及長度的選擇

為左個火帽換管,但同樣是MOE + 14.5" M4A1 barrel
個人認為唔值得,除非打算換骨及直管一次過

用得呢套骨都唔知自己想買咩野外管...咪玩啦

引用:
原帖由 sdu113 於 5-9-2012 17:04 發表

小弟都係初玩GBB...Ching唔好見怪!
小弟其實連body都有, 係欠D涵, 所以打算買套GP GBB kit砌!
如果body都有,甘你不如散砌?

引用:
原帖由 sdu113 於 5-9-2012 17:47 發表
[quote]原帖由 garyyanykw 於 5-9-2012 17:45 發表

但入面
GP原裝係淺灰色啞鉛火控,你用得派身無理由唔用鋼件羅

引用:
原帖由 sdu113 於 6-9-2012 10:47 發表
師兄是否講這套件?但好似唔係鋼件
唔係呢套

引用:
原帖由 2slow 於 6-9-2012 10:49 發表

師兄請問 P份鋼內件 依家咩價位
上次同你買果套係最低,
$650全鋼件仲連個bolt catch,低到難。
所以當時我自己都買左兩套,之後我問過間鋪都無再返了
現在,係QXF有一set 都係全鋼,不過無bolt catch的,同樣賣$650
不過我就未試過,如果我再砌M4,可能會買呢set來試,
GP的鋼件...$600可能唔得

引用:
原帖由 2slow 於 6-9-2012 11:08 發表

豬P的所謂鋼件都係一般...
記得prime有set鋼件賣千零蚊唔知仲有無... 網上搵唔到
有見過,之前"嗚鎗"有賣過。
係鎗街佢賣派件算多

基本上自組GBB,要有一定情度對GBB的認知。
每個牌子合併一齊,難免有公差。
就算大牌子也如是。
如果有經驗自組及做過修正工夫,少問題倒是可以修正。
旦如果問題多多,會對GBB失去信心。

發新話題