發新話題

[G&P] GP MOE GBB kit外槍管一問

買個火帽轉接器啦
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 gainax 於 6-9-2012 02:14 發表
師兄如已有派身都係買番之P份鋼內件就得, 派身原裝會跟埋真數彈匣扣+板機片&Bolt廷長墊唔洗再另買, 如尾通&Bolt&飛機都冇又唔指定玩鋼Bolt, 免煩可直接買之P鋼內件Full Set,因散買份之P Bolt要500 , 如想平價可 ...
師兄請問 P份鋼內件 依家咩價位
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 RCman 於 6-9-2012 11:05 發表

上次同你買果套係最低,
$650全鋼件仲連個bolt catch,低到難。
所以當時我自己都買左兩套,之後我問過間鋪都無再返了
現在,係QXF有一set 都係全鋼,不過無bolt catch的,同樣賣$650
不過我就未試過, ...
豬P的所謂鋼件都係一般...
記得prime有set鋼件賣千零蚊唔知仲有無... 網上搵唔到

DIY自組係一種情趣
但呢個情趣係要有耐性及金錢支持

引用:
原帖由 loveless 於 7-9-2012 13:07 發表

我記得上年同2slow 兄接手過一碌原裝AGM
支AGM依然健在, 某程度上仲進化左
其它槍換出黎既件, 手痕買左試完又唔太合意既件, 賣返出去又無謂, 於是自不然會慢慢向下移.
到依家支野只有上下身係原裝, 其它唔 ...
噢, 原來是你嗎

所以新手黎講, 我認為都係買番原裝槍玩住先或一套Kit開始, 再慢慢換野,
散砌有時遇到d件唔夾都幾灰ga, 尤其是你唔知再買過另外牌子d件會否夾的時候, 你會諗繼唔繼續投資落去

我同RCman兄就係咁d件越買越多, 見有淨件又砌多支

引用:
原帖由 sdu113 於 7-9-2012 14:34 發表
所以我仲諗緊, 一係買返套gp WOC kit來開始, 打爛先換!
對自己有信心就繼續你個project啦, 況且你已有靚槍身靚骨呢...

引用:
原帖由 loveless 於 7-9-2012 14:59 發表
但又要灰過至感受到o麻.
又裝又拆又修又試所需要既時間, 真係想喊. 好鬼佩服D師兄可以投放o甘多心血.
咁你支AGM依家咩樣呀? post出黎睇一啦

發新話題