37 123
發新話題

都係救唔番?

都係救唔番?

支09MAX之前打幾槍就打唔郁, 閃紅燈
換過碳刷之後又打到, 但係早幾日試m150就拉唔郁
只拉到m130, 咁....個motor係咪都係無得救啦?

買果支摩打心啦

引用:
原帖由 ayaka 於 7-9-2012 18:54 發表
支09MAX之前打幾槍就打唔郁, 閃紅燈
換過碳刷之後又打到, 但係早幾日試m150就拉唔郁
只拉到m130, 咁....個motor係咪都係無得救啦?
終於輪到你喇
不如買隻7511試下啦
三六轟一轟,敵人企唔穩!

引用:
原帖由 spec.ops. 於 7-9-2012 20:09 發表

終於輪到你喇
不如買隻7511試下啦
7511得唔得架? 之前好似有批出左問題?

引用:
原帖由 ayaka 於 7-9-2012 20:11 發表

7511得唔得架? 之前好似有批出左問題?
而家賣果批正常番啦

引用:
原帖由 spec.ops. 於 7-9-2012 20:17 發表

而家賣果批正常番啦
你試過未?

引用:
原帖由 CPK 於 9-9-2012 08:55 發表

你試過未?
朋友試左
我冇錢升級

引用:
原帖由 spec.ops. 於 9-9-2012 18:07 發表

朋友試左
我冇錢升級
朋友試成點?

諗住買隻做後備。

引用:
原帖由 CPK 於 10-9-2012 14:47 發表

朋友試成點?

諗住買隻做後備。
起動反應比490快

7511 感覺涼爽過490 , 拉150反應都比490 好。 但係新嘅舊嘅7511都一様死,仲係冇先兆果隻。如果硬要比較同選擇,我反而揀490。 反正平啲快啲,同不會比7511易死,大家都係睇彩數。

對不起, 方便比少少資料來丫 thanks ~
引用:
原帖由 magic_co2 於 7-9-2012 19:05 發表
買果支摩打心啦

引用:
原帖由 billyjo 於 11-9-2012 10:18 發表
7511 感覺涼爽過490 , 拉150反應都比490 好。 但係新嘅舊嘅7511都一様死,仲係冇先兆果隻。如果硬要比較同選擇,我反而揀490。 反正平啲快啲,同不會比7511易死,大家都係睇彩數。
最新版都有問題?

7512........

日本最新版啲7512都死咗................

基本上我覺得2012 版本來就不應該出
09 max 筒, 可以撞笠, 可以手臭扭塌牙, 但筒functional . 2012 個尾會甩!!
490 會屎, 7511一樣屎喺你面前.
真他大致一樣. 原裝內管一樣咁正!! why charge more?

兩隻摩打都係冇先兆地死喺我面前. 7511 扭力應該再大啲, 喪鍊實兩匣150仍然可赤手揸(冇grlp).
490a熱好多, 但我又覺得冇問題., 因為涼還涼, 死還死....  又冇話打150會短命啲。。。
速度扭力方面我只可以refer to max gearbox . smax 冇詳細測試

補充。。,, 490a 會好慢咁行少少, 之後就certify, 7511都係一樣咁byebye。 7511 初版, 爽呀爽呀!! 唔熱呀唔熱呀。。,, 強夠溫度熔裡面嘅膠, 擦到嘅擦咗佢, 又打得。。。。 好爽呀好爽呀唔好停呀唔好停呀! 一停就會出。。。。。。 事!!  啲膠硬番就實過臘鴨, 要拆grip, 用手扭郁摩打芯再打。 相反490冇呢個問題。

唔好比我嚇怕咗, 打幾年冇事嘅490多的是, 打緊嘅7511都有。 只要知道有咁嘅野發生過。, 到真係大吉利是燒咗果時衝擊力都冇咁大。

37 123
發新話題