發新話題

KSC USP.45 Tactical x SD Slide (開箱文+Slide改裝)

引用:
原帖由 koon008 於 1-11-2012 01:03 發表
同埋我想問下邊到重有e條SD架買??
thx
台灣仲有黑色........

引用:
原帖由 wikypang 於 1-11-2012 12:37 發表

台灣仲有黑色........
台灣賣SD野好貴哦

我都想搵條用.....

引用:
原帖由 RCman 於 1-11-2012 12:51 發表

台灣賣SD野好貴哦
無錯....我之前打算過係KIC買.....但連運費成1200銀一條SD架真係好銀貴 Orz

引用:
原帖由 koon008 於 4-11-2012 13:18 發表

無錯....我之前打算過係KIC買.....但連運費成1200銀一條SD架真係好銀貴 Orz
其實連運費$1200已不算貴。
上次我訂木Grip+16mm+ Silencer,單是運費也要US$15
用paypal個換算價接近8.1添
SD slide係廣華街都要賣$950的。
我買果時last 一支係依興趣就賣$900

我都係比樓主嘅開箱文毒到,但係周圍都揾唔到條Slide,而且我覺得條Slide先係主角,所以如果買唔到條Slide就唔砌USP.
但係早幾日行過槍鋪就循例入去行下,點知見到呢條Slide,諗都唔使諗即買,但呢個月已經買太多嘢啦,要遲啲先可以買埋支槍合體.

借post一問
請問有冇師兄知邊到有16mm槍管賣?
周圍都冇得賣 我好想裝滅聲

引用:
原帖由 lekch 於 8-11-2012 20:43 發表
借post一問
請問有冇師兄知邊到有16mm槍管賣?
周圍都冇得賣 我好想裝滅聲
你的鎗是?
你想買鏡管還是只要16mm外管?
只有Tactical及MK23是用上16mm哦
另,一般Silencer 都是14mm
16mm很難找到的。

引用:
原帖由 RCman 於 8-11-2012 23:48 發表

你的鎗是?
你想買鏡管還是只要16mm外管?
只有Tactical及MK23是用上16mm哦
另,一般Silencer 都是14mm
16mm很難找到的。
其實我想要tactical果條外管
我果支係普普通通usp.45

引用:
原帖由 lekch 於 9-11-2012 02:02 發表

即係你本身是USP .45 版?
甘唯一能買到的只是Rxtech出的鋼外管for USP tactical,
價錢約$400-420
邊間有就要比D心機找找了。
我係鎗街唔多見有了。
我本來跟SD的是鋁管,都換左RxTech鋼外管了。

引用:
原帖由 lekch 於 9-11-2012 02:02 發表

lekch 兄可以選擇 "十字軍 (Crus_der)" 或者 "R_-Tech" 既鋼 USP.45 Tactical 外管~

"十字軍 (Crus_der)" 約 HK$ @^), 只在 14/F 有售 (現時 Out Of Stock...)
http://www.facebook.com/photo.ph ... ;type=3&theater

"R_-Tech" 約 HK$ $)), 之前係 "日本首都" 及 "e 興趣" 有售 (現時都係 Out Of Stock...)
http://en.ratech.com.tw/english/ ... d=45&Itemid=159

另外, 需注意 USP.45 內管 (100mm) 比 Tactical 內管 (105mm) 短少少...  USP.45 裝 Tactical 外管定管可能要做少少手腳...

引用:
原帖由 RCman 於 9-11-2012 08:49 發表

即係你本身是USP .45 版?
甘唯一能買到的只是Rxtech出的鋼外管for USP tactical,
價錢約$400-420
邊間有就要比D心機找找了。
我係鎗街唔多見有了。
我本來跟SD的是鋁管,都換左RxTech鋼外管了。
RCman 兄... SD 滑架同外管係獨立流水號, 而鋼外管就劃一 S/N "25-094705"... 換左鋼外管咪滑架同外管唔同 S/N......

引用:
原帖由 wikypang 於 9-11-2012 12:07 發表

RCman 兄... SD 滑架同外管係獨立流水號, 而鋼外管就劃一 S/N "25-094705"... 換左鋼外管咪滑架同外管唔同 S/N......
間中換來玩玩,因為支RA鋼管是二手收番來,很平的

引用:
原帖由 RCman 於 9-11-2012 12:10 發表

間中換來玩玩,因為支RA鋼管是二手收番來,很平的
原來如此...
因為小弟支 USP Tactical 都係二手收番黎, 本來都想幫佢換絛鋼外管再靚仔 d~ 但係睇到滑架同外管唔同 S/N 又好似又 d 奇怪...
(不過換左 SD 滑架同外管都已經上下身唔同 S/N... )

引用:
原帖由 wikypang 於 9-11-2012 12:27 發表

原來如此...
因為小弟支 USP Tactical 都係二手收番黎, 本來都想幫佢換絛鋼外管再靚仔 d~ 但係睇到滑架同外管唔同 S/N 又好似唔係幾岩 feel...
師兄覺唔覺SD 的barrel好界手(螺絲紋)?
我支Tactical 及P10都係甘。
所以至令我想換左佢做鋼。

發新話題