發新話題

KSC USP.45 Tactical x SD Slide (開箱文+Slide改裝)

引用:
原帖由 RCman 於 9-11-2012 08:49 發表

即係你本身是USP .45 版?
甘唯一能買到的只是Rxtech出的鋼外管for USP tactical,
價錢約$400-420
邊間有就要比D心機找找了。
我係鎗街唔多見有了。
我本來跟SD的是鋁管,都換左RxTech鋼外管了。
引用:
原帖由 wikypang 於 9-11-2012 11:59 發表

lekch 兄可以選擇 "十字軍 (Crus_der)" 或者 "R_-Tech" 既鋼 USP.45 Tactical 外管~

"十字軍 (Crus_der)" 約 HK$ @^), 只在 14/F 有售 (現時 Out Of Stock...)
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1645 ...
非常感謝兩位師兄意見
唔該哂你地

引用:
原帖由 RCman 於 9-11-2012 12:29 發表

師兄覺唔覺SD 的barrel好界手(螺絲紋)?
我支Tactical 及P10都係甘。
所以至令我想換左佢做鋼。
覺~ 但係小弟個人覺得問題不大~   反而小弟想換鋼主要係因為鋼個隻色同質感~
小弟支 USP.45 換左 RA 條鋼外管, 質感 + 顏色 + 碰撞聲

如果當初比多少少換 D 牌外管可能更正~~~

回覆 107# 的帖子

係,d牌鋼外管色澤真係好靚

之前裝SD tactical 滑架時,因為不小心弄破了原裝尾Sight.
後來有位師兄見到我對難了的Sight....送了一對原裝Tactical Sight比我。
真係好多謝呢位師兄,要找回呢款後Sight,就算有錢也未必能補購得番。
師兄更是免費送給小弟,小弟實在萬分感激。與師兄言語間,也知道師兄同是USP fans

所以,今次要小心的完美裝回SD滑架上,以報答師兄相送之美意。
因上次經驗知道SD滑架興原裝後Sight不Fit,所以今次裝之前兩者也作適度的打磨。
打磨後用Aluminum Black染回黑色。

同場加影USP Tactical VS P10

你就好la

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 11-11-2012 21:37 發表
你就好la
真係衷心多謝呢位師兄成全的美意

我好冧你支短滅聲器

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 11-11-2012 22:08 發表
我好冧你支短滅聲器
GP 鋼製

回覆 109# 的帖子

wow
very gorgious rear sight
luv the HK marking on it

引用:
原帖由 RCman 於 11-11-2012 22:09 發表

GP 鋼製
GP 鋼製16mm???

好運到太太可惡了

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 12-11-2012 00:27 發表

GP 鋼製16mm???

好運到太太可惡了
P10用的是14mm+

依!有d睇頭喎

等小弟都分享下先..
小弟係USP 初哥, 啱啱係朋友手上收返黎..

不過問題黎啦..
想問下KSC USP 可唔可以直上真SIGHT呢?
仲有MAG RELEASE 好似就黎爛, 想問真品MAG RELEASE 可唔可以上到?
SLIDE CATCH 同SAFETY 有冇咩野副廠有出STEEL?
最後個身好膠, 有冇咩野可以另佢可以好似M 記D GRIP 咁既TEXTURE..比較粗糙D,

SORRY, 新手有好多野問, 希望各位USP 經驗之人可以幫幫手, THANK YOU.

1。前後準星要汁位,唔可以直上
2。呢個唔清楚,就算有,彈匣應該好快扣唔實(一個鋼,一個亞鉛)
3。鋼滑架鎖有出,唔建議用(原理同上面一樣,除非你係鋼滑架)
4。saftey唔清楚,但原廠質感已好靚
5。有台灣師兄將個下身拎去打沙

發新話題