20 12
發新話題

KSC USP.45 Tactical x SD Slide (開箱文+Slide改裝)

引用:
原帖由 RCman 於 30-9-2012 01:43 發表

這個後Sight難拆及裝,在裝之前已經不斷磨細好令裝入時容易一點,
不過自己不小心...弄成這樣......
點解會咁架?
唔係拆左粒羅C之後就可以推出嚟架啦咩?

無限金錢真係好犀利

呢枝鎗真係好野嚟, 我個fd都有一枝, 不過正正係ching你唔鍾意既銀色

引用:
原帖由 RCman 於 30-9-2012 02:11 發表

個後西係原裝Slide時係超緊....我要打好耐至打得出來。
打到尾段時唔留意到有野頂住....頂爆在個base的一邊耳仔
陰公...
不過唔緊要, 有無限金錢, 一於換埋對sight佢

引用:
原帖由 abcd123 於 30-9-2012 03:25 發表

我又compact騎劫先!
用原裝果粒, "批"左果幾粒"的", 再搵混合膠痴番上去
我之前都係咁, 打完CQB番到屋企發覺唔見左粒野

我又貼埋枝Compact出嚟騎劫先
唔識整你地果個靚靚框
都係台版KSC USP Compact (S7) x Shooter Design

引用:
原帖由 kai_matt 於 30-9-2012 18:58 發表
dun poison me la...
I dun wanna fall into another abyss.....
the compact is sooo sexy
我中毒係因為佢
真係好型

引用:
原帖由 kai_matt 於 30-9-2012 19:27 發表
wow the classic
I will try my best to hold still against temptations
祝你成功

引用:
原帖由 abcd123 於 30-9-2012 22:30 發表

咁之後你有無計班番粒野番泥?

我之前唸住上sd個官網穩吓有無d類似email之類ge野,
點知個網除左4張圖之外乜都無
SD既話冇咩機會配得番, 我係用原裝果粒野痴上去
你可以試下上網搵有冇得配原裝果粒, 之前搵過好似係d台灣拍賣網站到見到有, 不過我未試過買

我果粒係PTS果個哥哥仔呀Jason送俾我既, 佢有枝打咗柴既舊系統USP Compact, 佢放係到做佢d鎗袋, 公仔既display
跟住佢就拆左佢果粒送咗俾我

引用:
原帖由 RCman 於 1-10-2012 01:14 發表

我見到呢種點焊時都有擔心....原來真係會
師兄可能你要把原來膠架的部份cut出來再裝回SD滑架內了
唔對位架,就咁裝係裝唔到
要"批"平左原裝果粒之後再揾野痴番上去

引用:
原帖由 MG-42 於 2-10-2012 06:17 發表

我枝front sight裝完要痴AA膠先唔跌出來..  都少打,但落重油同個下身接觸位及外管都磨損得比其他牌子既slide快...
前sight係一定要揾野痴架喎

引用:
原帖由 koon008 於 4-10-2012 23:48 發表

買RA既話...買泡菜唔係重好咩.....
果條鋁架ma,唔係咩?

引用:
原帖由 RCman 於 13-10-2012 11:47 發表
好不容易,終於找到16mm+ Silencer 買到,
支USP tactical可以合體了
快d裝上鎗影張相嚟睇下啦

引用:
原帖由 RCman 於 13-10-2012 16:26 發表

即到即到

http://i ...
wow~~好靚

引用:
原帖由 abcd123 於 13-10-2012 16:44 發表
恭喜rcman silencer入手!

話時話,小弟支compact個'拋殼鉤'都岩岩搞番掂! (一於用支compact騎劫騎到底! )

原裝slide同sd slide嘅比較,除左見倒表面處理素質嘅高下之外,
都見倒tf141兄所說, ...
我果陣就咁用界刀咋
話時話, 點解你會突咁多既

引用:
原帖由 abcd123 於 13-10-2012 17:16 發表

試上果陣已經左'tun'右'tun',都穩唔倒個位可以將個拋殼鉤平放入個位,
會唔會係台版日版分別? (我果支應該台版)

thanks!
以前唸過compact扮tactical,換threaded barrel +silencer +燈
不 ...
我果枝都係台版呀, 不過我果粒野係由一條舊系統既原裝slide到拆出嚟既
你果粒係咪係Compact到拆出嚟架?
你睇我

PS:我條外管花過花家姐

20 12
發新話題