發新話題

KSC USP.45 Tactical x SD Slide (開箱文+Slide改裝)

引用:
原帖由 rYaN 於 11-10-2012 10:14 發表

辦黎既姐,睇下遲D佢地會唔會改啦
不過其實我都唔洗裝,因為我換左條鋼barrel了

好不容易,終於找到16mm+ Silencer 買到,
支USP tactical可以合體了

附件

13-10-2012 11:47

13-10-2012 11:47

引用:
原帖由 2slow 於 13-10-2012 12:10 發表

16mm 點解HK無貨ga
甘你要問問HK代理啦

引用:
原帖由 tf141 於 13-10-2012 15:34 發表

快d裝上鎗影張相嚟睇下啦
即到即到

引用:
原帖由 abcd123 於 13-10-2012 16:44 發表
恭喜rcman silencer入手!

話時話,小弟支compact個'拋殼鉤'都岩岩搞番掂! (一於用支compact騎劫騎到底! )

原裝slide同sd slide嘅比較,除左見倒表面處理素質嘅高下之外,
都見倒tf141兄所說, ...
恭喜師兄植入成功 頭靚樣返曬來了

引用:
原帖由 koon008 於 31-10-2012 12:54 發表
我想問下
SD條架太藍色既問題有冇方法搞搞佢??
實樣不算太籃,還可接受。

引用:
原帖由 koon008 於 1-11-2012 01:03 發表
同埋我想問下邊到重有e條SD架買??
thx
相信已經無曬啦

引用:
原帖由 wikypang 於 1-11-2012 12:37 發表

台灣仲有黑色........
台灣賣SD野好貴哦

引用:
原帖由 koon008 於 4-11-2012 13:18 發表

無錯....我之前打算過係KIC買.....但連運費成1200銀一條SD架真係好銀貴 Orz
其實連運費$1200已不算貴。
上次我訂木Grip+16mm+ Silencer,單是運費也要US$15
用paypal個換算價接近8.1添
SD slide係廣華街都要賣$950的。
我買果時last 一支係依興趣就賣$900

引用:
原帖由 lekch 於 8-11-2012 20:43 發表
借post一問
請問有冇師兄知邊到有16mm槍管賣?
周圍都冇得賣 我好想裝滅聲
你的鎗是?
你想買鏡管還是只要16mm外管?
只有Tactical及MK23是用上16mm哦
另,一般Silencer 都是14mm
16mm很難找到的。

引用:
原帖由 lekch 於 9-11-2012 02:02 發表

其實我想要tactical果條外管
我果支係普普通通usp.45
即係你本身是USP .45 版?
甘唯一能買到的只是Rxtech出的鋼外管for USP tactical,
價錢約$400-420
邊間有就要比D心機找找了。
我係鎗街唔多見有了。
我本來跟SD的是鋁管,都換左RxTech鋼外管了。

引用:
原帖由 wikypang 於 9-11-2012 12:07 發表

RCman 兄... SD 滑架同外管係獨立流水號, 而鋼外管就劃一 S/N "25-094705"... 換左鋼外管咪滑架同外管唔同 S/N......
間中換來玩玩,因為支RA鋼管是二手收番來,很平的

引用:
原帖由 wikypang 於 9-11-2012 12:27 發表

原來如此...
因為小弟支 USP Tactical 都係二手收番黎, 本來都想幫佢換絛鋼外管再靚仔 d~ 但係睇到滑架同外管唔同 S/N 又好似唔係幾岩 feel...
師兄覺唔覺SD 的barrel好界手(螺絲紋)?
我支Tactical 及P10都係甘。
所以至令我想換左佢做鋼。

之前裝SD tactical 滑架時,因為不小心弄破了原裝尾Sight.
後來有位師兄見到我對難了的Sight....送了一對原裝Tactical Sight比我。
真係好多謝呢位師兄,要找回呢款後Sight,就算有錢也未必能補購得番。
師兄更是免費送給小弟,小弟實在萬分感激。與師兄言語間,也知道師兄同是USP fans

所以,今次要小心的完美裝回SD滑架上,以報答師兄相送之美意。
因上次經驗知道SD滑架興原裝後Sight不Fit,所以今次裝之前兩者也作適度的打磨。
打磨後用Aluminum Black染回黑色。

同場加影USP Tactical VS P10

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 11-11-2012 21:37 發表
你就好la
真係衷心多謝呢位師兄成全的美意

發新話題