發新話題

[GHK] AK105進化論>>>>AK PMC

引用:
原帖由 怒人甲 於 31-10-2012 10:14 發表
但你另買甲同個上機匣甘蓋wor... 加上有呢個款仲訂105 師兄真大食
所以支105我乖乖地玩返俄佬feel..........

引用:
原帖由 RCman 於 31-10-2012 10:30 發表

請問呢種握把係咩野牌子呢?
原裝AK個握把太thin....唔好渣手
KA SAW style hand grip加工 唔想煩買真野啦........
另外條骨都係KA,因為AK身斜向下,裝直骨望落好似抝向下咁........

引用:
原帖由 RCman 於 31-10-2012 11:36 發表

AK105個Fibre 摺柄買唔到麻
個摺托cyma有出,今日喺ehxxby都見到有貨

好事成雙
宜古宜今

附件

31-10-2012 22:27

31-10-2012 22:27

經F22師兄的圖片指教後。
我反覆拆裝都係下骨位不能凸起果少少。
我相信是個"U字碼"原設計的數是給啞鉛鑄造身用的,
但當用於GHK的沖壓鋼身上面,內壁比啞鉛鑄造的薄上很多。
就是果1.5-2mm的相差,導至下身骨底的齊口問題。
最後,我把"U字碼"凹位磨走1.5-2mm, 問題得以解決了。

都係木柄靚仔d..
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

搞到想買支74U 黎整支玩下~
但prowin匣果到 真係要換晒野先用到?換左之後又用唔返原裝匣?
好雞肋......

回覆 127# 的帖子

引用:
原帖由 hawk2914 於 1-11-2012 13:54 發表
以小弟意見只需換prowin 鋁飛機及hammer 彈弓己可共用新舊夾,一換加長fire pin 就只可用prowin 夾!有錯勿插
我有時間會只換Hammer spring試下,
台灣的師兄都話只換Hammer spring是可以共用PRowin/GHK匣的

回覆 129# 的帖子

換 HAMMER SPRING 就應該夠力打 PROWIN VALVE, 只怕原裝 GHK 匣會唔會快死D ...
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 RCman 於 1-11-2012 14:10 發表

我有時間會只換Hammer spring試下,
台灣的師兄都話只換Hammer spring是可以共用PRowin/GHK匣的
等師兄驗證下先

小弟反而想在全老原Hammer Spring未改情況下
只更換《槌仔牌》鋼撞針
試下可唔可以通吃 "P記" 及"G記" 彈匣呢...

引用:
原帖由 RCman 於 30-10-2012 01:19 發表
自己是AK新手,多謝師兄報料買左鋼回鏜桿及AK骨。
不這回鍠焊可能for AKM果款用,銀色前而直徑大過AK105的,所以只能用到中間果節鋼料。
另外,套骨一張說明書都無,又係要自己估估下甘裝,不過好彩裝入GHK GBB上是 ...
RCman兄..你套鋼回鏜桿.係邊道買我搵唔到..是否沙漠龍出品.?

引用:
原帖由 聶風 於 1-11-2012 20:39 發表

RCman兄..你套鋼回鏜桿.係邊道買我搵唔到..是否沙漠龍出品.?
Rxtech

引用:
原帖由 RCman 於 1-11-2012 20:53 發表

Rxtech
哦..唔該Rxtech同圍都有..!

發新話題