發新話題

[GHK] AK105進化論>>>>AK PMC

星期六收槍,星期日就落場...........

俄佬風味........
落場感想:機械一流,hop up九流!!打十五米左右上火星!!全關hop up後有返三四十米射程

另外GHK彈匣氣缸膠圈硬係用大咗,唧晒出嚟好易漏氣,話極唔聽教而不善!!

用13X1.5mm膠圈就啱啱好........

另外墊兩塊M5介子晌缸底先好上緊底螺絲,唔係好易會上爆殼.....

引用:
原帖由 F22 於 5-11-2012 05:59 發表
落場感想:機械一流,hop up九流!!打十五米左右上火星!!全關hop up後有返三四十米射程
177 ...
HOP UP 九流 ......又係一飛衝天的hopup?
甘就要等師兄你的5.1 DIY大法了

引用:
原帖由 F22 於 5-11-2012 05:37 發表

真品..............
係呀,如果真係唔想DIY,就只能買真品了,
不過,其實用KA grip 改用於GBB上,
真係最簡單的改裝了,最基本可以只係cut走果三個click位,
一把手工Cutter就做到,至於補強膠板,我係想加大接觸面至用上。
就算唔加其實只要cut走三個click位同樣已經裝得上GBB上了。

引用:
原帖由 F22 於 5-11-2012 05:59 發表
177 ...
多謝分享, 師兄呢把舊化得好靚
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 RCman 於 4-11-2012 12:06 發表
AK PMC最終型態

http://i169.photob ...
嘩!你支玩具起正!呢排我都轉玩AK!啲ARs以經玩到盡!改到冇朋友!估計唔到GBB AK 同真槍一樣有(50%)AK feel!只係真槍條spring硬好多!所以機器運作聲硬朗過GBB好多!不過GBB以經好正!

有冇C Hings玩Duracoat或同類噴漆?

GHK AK.................COOL~~~

引用:
原帖由 RCman 於 4-11-2012 22:28 發表

元素出品
咦??技sf都係元素??咁個老鼠尾……

引用:
原帖由 rho837 於 5-11-2012 09:40 發表

嘩!你支玩具起正!呢排我都轉玩AK!啲ARs以經玩到盡!改到冇朋友!估計唔到GBB AK 同真槍一樣有(50%)AK feel!只係真槍條spring硬好多!所以機器運作聲硬朗過GBB好多!不過GBB以經好正!

有冇C Hings玩 ...
多謝師兄
Duracoat?師兄你想改支沙色AK?

回覆 181# 的帖子

F22大大
支紅點係真品

引用:
原帖由 sk8er 於 5-11-2012 14:52 發表
F22大大
支紅點係真品
矛錯呀!

引用:
原帖由 2slow 於 5-11-2012 09:26 發表

多謝分享, 師兄呢把舊化得好靚
玩AK要舊化係常識嚟!
我就用1500號沙紙搵WD40噴濕然後輕輕掃吓邊位就夠。
千萬唔好用太大力捽,槍身起磨痕就玩完!

引用:
原帖由 F22 於 5-11-2012 15:26 發表

玩AK要舊化係常識嚟!
我就用1500號沙紙搵WD40噴濕然後輕輕掃吓邊位就夠。
千萬唔好用太大力捽,槍身起磨痕就玩完!
多謝師兄提點~!
請問有咩方法防止生鏽呢
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 RCman 於 5-11-2012 14:12 發表

多謝師兄
Duracoat?師兄你想改支沙色AK?
之前用Duracoat MP5墨黑色噴過支MP5, 效果冇得頂! 又唔容易刮花!

AK 灰黑色身配深綠色頂都好正!

話時話.點解我果支原裝番黎得1j....

另外都想請問師兄..wxc賣果d lct 比ak104 aeg用既骨..大唔大機會會岩裝?

thx

今日取得, 猛將+我們0.2珠得1.0~1.2j
何解樓主同台灣師兄的105會甘好力

有ghk 105的師兄可否post你們的105的power 以及請問如何提升105的power
小弟只要求穩定地出1.4~1.5j

many thx

發新話題