發新話題

[GHK] AK105進化論>>>>AK PMC

昨晚行過見到H牌Selector出左,
見平平地買左個來裝,裝完真係方便好多

附件

2-2-2013 22:35

回覆 421# 的帖子

我重差鋼撞針未換,換埋就完成了^^
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 RCman 於 2-2-2013 22:35 發表
昨晚行過見到H牌Selector出左,
見平平地買左個來裝,裝完真係方便好多
C hing我都買左過,但係原裝條pin扑極都扑唔到出黎,求救呀

回覆 423# 的帖子

吾係打的,selector 最面㘣個粒用鉗拎粒鑼絲出來就換到了

引用:
原帖由 怒人甲 於 3-2-2013 00:12 發表
吾係打的,selector 最面㘣個粒用鉗拎粒鑼絲出來就換到了
係呀,我都係扑開睇左陣至知。
不過扭之前找布包住至好扭,唔係粒野會扭到花曬。

回覆 425# 的帖子

我包左都有D花

引用:
原帖由 怒人甲 於 3-2-2013 11:41 發表
我包左都有D花
不過有個問題,如果換selector
最好新鎗一買番來就又,
因為兩個selector個凸點半徑有少少唔同。
你見我圖中有兩行走個的花紋就知,
如果客制廠商時細心D就唔會有呢個問題產生了。

師兄,係左右扭定扭死一個方向?唔該

引用:
原帖由 ARX-160 於 4-2-2013 02:05 發表
師兄,係左右扭定扭死一個方向?唔該
正常螺絲,一定是CW扭入,CCW扭出。

回覆 427# 的帖子

算啦, 小小花又佢

引用:
原帖由 RCman 於 4-2-2013 10:36 發表

正常螺絲,一定是CW扭入,CCW扭出。
一路扭,粒Pin就一路縮番入去-_-

引用:
原帖由 ARX-160 於 4-2-2013 11:25 發表

一路扭,粒Pin就一路縮番入去-_-
唔係太明你意思。
selector組是由四件東西組成
1)最前見到的圓形,是用來鎖緊個selector片的螺絲來
2)selector片
3)C-clip
3)裝於火控內的一件"凹"形parts

引用:
原帖由 RCman 於 4-2-2013 11:30 發表

唔係太明你意思。
selector組是由四件東西組成
1)最前見到的圓形,是用來鎖緊個selector片的螺絲來
2)selector片
3)C-clip
3)裝於半控上的一件"凹"形parts
。。。震間影幅相先

呢粒

附件

4-2-2013 18:29

引用:
原帖由 ARX-160 於 4-2-2013 18:29 發表
呢粒
我講緊selector,
你就問mag release pin
唔怪得我唔明啦

發新話題