發新話題

[GHK] AK105進化論>>>>AK PMC

引用:
原帖由 2slow 於 27-10-2012 11:52 PM 發表

師兄唔好介意, 我覺得AK就AK, 就係鐘意佢果種夠RAW, 有野性既感覺
咁就唔好100series啦
應該玩74配原木件
我就function大於looks的,最緊要全部野可以drop-in(典型美佬style)

唔記得講,呢支AK105同樣係與之前的AKU一樣
做到無彈不擊發的Function

我都想多D時間同錢玩槍 (最衰澳洲得SA有得打,但我係QLD)
但無奈有另一個更深既錢坑.....相機
基本上我D WG野都只係1/3相機既洗費

我都想多D時間同錢玩槍 (最衰澳洲得SA有得打,但我係QLD)

引用:
原帖由 khkenny2 於 27-10-2012 23:53 發表
係喇...軍火酷成日見你有post
BTW澳洲買野好貴的....大家都係邪惡海灣,或者SKD,US Patriot果D買
本土就只係得LEGear比較大,但都係貴緊20%+

同埋我推薦你睇下soldier systems daily,好多業界既新聞(新產 ...
袋鼠國食個包都幾十元港紙,咩野都貴
現在個rate仲同加紙一樣對港元去到7.7幾....好貴呀

引用:
原帖由 RCman 於 27-10-2012 11:59 PM 發表
唔記得講,呢支AK105同樣係與之前的AKU一樣
做到無彈不擊發的Function
係得AEG先會唔數彈....GBB同真槍一樣要數住

引用:
原帖由 khkenny2 於 28-10-2012 00:00 發表
原來師兄你都有攝影傢?
我今次買左AK105,我支Nikon小小黑不能在11月一出便買了
要等過年出DP至有份

引用:
原帖由 khkenny2 於 27-10-2012 23:56 發表

咁就唔好100series啦
應該玩74配原木件
我就function大於looks的,最緊要全部野可以drop-in(典型美佬style)
所以呢把我無買, 我已有GHK 的U仔及AKM了

同意全部野可以drop-in係一種practical既做法, 玩function的話我覺得 M4已經玩到飽了
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 RCman 於 28-10-2012 12:01 AM 發表

袋鼠國食個包都幾十元港紙,咩野都貴
現在個rate仲同加紙一樣對港元去到7.7幾....好貴呀
7.7已經低左

引用:
原帖由 khkenny2 於 28-10-2012 00:03 發表

7.7已經低左
係,之前上過8添....不過我仲係童景係5.x-6.x果時
嘩!師兄你係袋鼠國現在已經三點幾,原來你係貓頭鷹來

引用:
原帖由 RCman 於 28-10-2012 12:02 AM 發表

原來師兄你都有攝影傢?
我今次買左AK105,我支Nikon小小黑不能在11月一出便買了
我....依家太多機要放咁D
開始玩120 (有部600SE玩pack film同120)
小小黑,等多一排先買啦,回番少少, 9K尾到10K頭就正常D
我玩開C,長焦得小小白無IS 同....135L

引用:
原帖由 2slow 於 28-10-2012 12:02 AM 發表

所以呢把我無買, 我已有GHK 的U仔及AKM了

同意全部野可以drop-in係一種practical既做法, 玩function的話我覺得 M4已經玩到飽了
M4有兩支WE了~ (XM177同M4)
但D夾唔跌得....GHK U仔夾應該好掛D
主要黎講係支CYMA U仔散左先入番支AK

引用:
原帖由 RCman 於 28-10-2012 12:04 AM 發表

係,之前上過8添....不過我仲係童景係5.x-6.x果時
嘩!師兄你係袋鼠國現在已經三點幾,原來你係貓頭鷹來
2點姐, QLD無夏令時間的 (VIC,NSW果D就有)
聽日camping坐車有排訓

引用:
原帖由 khkenny2 於 28-10-2012 00:06 發表

我....依家太多機要放咁D
開始玩120 (有部600SE玩pack film同120)
小小黑,等多一排先買啦,回番少少, 9K尾到10K頭就正常D
我玩開C,長焦得小小白無IS 同....135L
攝影器材比氣鎗......個潭底真係深好多。
其實我已有小黑六,不過小小黑還是想在輕便中多一支做選擇
我已經叫做專注,只係DSLR一樣,由F801s用到現在都係N記人
如果再玩120我死得啦....

引用:
原帖由 RCman 於 28-10-2012 00:11 發表

攝影器材比氣鎗......個潭底真係深好多。
其實我已有小黑六,不過小小黑還是想在輕便中多一支做選擇
我已經叫做專注,只係DSLR一樣,由F801s用到現在都係N記人
如果再玩120我死得啦....
哇! 唔好再講呢個潭了... 真係會傾家的
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

發新話題