發新話題

[GHK] AK105進化論>>>>AK PMC

引用:
原帖由 RCman 於 28-10-2012 12:11 AM 發表

攝影器材比氣鎗......個潭底真係深好多。
其實我已有小黑六,不過小小黑還是想在輕便中多一支做選擇
我已經叫做專注,只係DSLR一樣,由F801s用到現在都係N記人
如果再玩120我死得啦....
我由笨仔K-m轉N D300,依家60D 等轉6D
N記最慘重同玩唔到其他手動鏡(黎黎去去都係ZF,R,DKL)
120依家蝦仔唔貴 ,一唔係可以試試mamiya/ bronica
我部polaroid 600se就係mamiya做既
最大cover到45 ,不過依家只係有67背

引用:
原帖由 2slow 於 28-10-2012 12:17 AM 發表

哇! 唔好再講呢個潭了... 真係會傾家的
我不入地獄,誰入地獄
一上到120,淨係搵個裝得入既袋都唔平
我隻人仔牌新出收我成差唔多3舊澳紙 (仲要已經係10% student discounted)

回覆 14# 的帖子

骨就買左,槍仲等緊-.-"
你的日子如何,你的力量也必如何

回覆 16# 的帖子

其實呢個力水打全GBB game 算ok

引用:
原帖由 怒人甲 於 28-10-2012 12:40 AM 發表
正常到唔正常啦

OAO 入氣要用條管咪好麻煩?

AK105基本分解

圖片分享,與初代GHK AKU外觀比較,
便發現初代做工粗糙,不過當年來講算已是一支及唯一一款AK GBB了

真係人生交差點
買ghk ak-105改好we ak-pmc改好

THAT IS REALLY NICE!!!!

樓主想問問導氣回鏜杆是否鋼,就甘睇相就吾多似,但如果已換鋼就不用另買bolt back kit 了,慳反幾舊 ^^

引用:
原帖由 怒人甲 於 28-10-2012 21:25 發表
樓主想問問導氣回鏜杆是否鋼,就甘睇相就吾多似,但如果已換鋼就不用另買bolt back kit 了,慳反幾舊 ^^
Bolt Carrier可能是啞鉛,中間果節回鏜中身及幼的銀色回鏜桿都是鋁製品。
而打了10匣後有這樣的磨損。
要多下一點GHK Silicone Oil。
但留意的是,如果換了鋼製,重量會影響回鏜速度,另外如果全鋼,磨損的地方可能會是

我支AKM同AIMS 都換左鋼KIT 好正!^^

引用:
原帖由 怒人甲 於 28-10-2012 00:40 發表
請問師兄,骨有咩野選擇呢?

引用:
原帖由 怒人甲 於 28-10-2012 21:41 發表
我支AKM同AIMS 都換左鋼KIT 好正!^^
想請問師兄是否用ra果隻power kit ?
效果如何?
我支akm打左幾場已經磨蝕左好多

發新話題