發新話題

[GHK] AK105進化論>>>>AK PMC

引用:
原帖由 lekch 於 29-10-2012 17:52 發表

個人覺得內部零件似乎同akm 差唔多
相信都是一樣,只係話2012版AKU及AK105多左少少鋼件

引用:
原帖由 怒人甲 於 29-10-2012 12:53 發表
甘即係, 用PROWIN 一定要換 150% HAMMER SPRING, 但可能打 原裝GHK 匣會出氣過多, 唔換就甘入PROWIN 會唔好打... 所以都係用原裝好
原來用prowin匣的先決條件是要換prowin 飛機及firing pin至得,而且換左之後只能用rowin匣,呢次真係洗濕左個頭了。雖然兩樣加起都唔洗四百,但只能用prowin匣而不能用原裝匣都幾唔方便。

引用:
原帖由 RCman 於 29-10-2012 05:10 PM 發表

其實我重心大心細想緊換唔換骨,
因為後尾揩柄match唔match呢?
只係裝上面囉,下面用原裝手托

引用:
原帖由 RCman 於 29-10-2012 07:54 PM 發表

原來用prowin匣的先決條件是要換prowin 飛機及firing pin至得,而且換左之後只能用rowin匣,呢次真係洗濕左個頭了。雖然兩樣加起都唔洗四百,但只能用prowin匣而不能用原裝匣都幾唔方便。
byebye我打算只用U仔夾做tactical reload

回覆 75# 的帖子

手快有,手慢冇呀^^
你的日子如何,你的力量也必如何

回覆 77# 的帖子

其實冇理由為左就隻甲改甘多嘢,又吾係冇甲用
GHK ak 原廠設計可以好細力打開valve,亦都係呢支槍優點之一,如果加大左hammer 力度會加快零件損耗,甘做真吾太直得,比我當有隻細力甲打用黎打細力game算數

引用:
原帖由 RCman 於 29-10-2012 19:54 發表

一定耍用prowin 飛機???
吾系只換hammer spring就ok??

引用:
原帖由 ktc1761 於 29-10-2012 21:31 發表

一定耍用prowin 飛機???
吾系只換hammer spring就ok??
1) Prowin鋁製飛機
2) 加長版及改了角度的Firing Pin
3)跟Prowin匣內的Hammer Spring

e興趣的youtube片沒指要換item 1 and 2; 而且 Prowin飛機系limited edition,
prowin 要封自家匣既銷路

引用:
原帖由 RCman 於 29-10-2012 21:51 發表

1) Prowin鋁製飛機
2) 加長版及改了角度的Firing Pin
3)跟Prowin匣內的Hammer Spring
改左就用唔到原裝匣??
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 ktc1761 於 29-10-2012 22:01 發表
e興趣的youtube片沒指要換item 1 and 2; 而且 Prowin飛機系limited edition,
prowin 要封自家匣既銷路
呢樣我唔清楚,我無睇過佢條片,
不過今晚我問店鋪,他們是這樣回答我的。
要換飛機及Firing pin我覺得唔算大問題,
如果係真的話,最大問題係換左用唔番原裝匣呢個至係大大大問題。

回覆 84# 的帖子

倒返轉就差唔多

自己是AK新手,多謝師兄報料買左鋼回鏜桿及AK骨。
不這回鍠焊可能for AKM果款用,銀色前而直徑大過AK105的,所以只能用到中間果節鋼料。
另外,套骨一張說明書都無,又係要自己估估下甘裝,不過好彩裝入GHK GBB上是無修直上。

拆拆裝裝,最終都完成好骨版AK, 裝完骨好似少左D野,
好彩之前係依興趣用EA分換左呢個Mapul Angle Grip,今次用得著了。
自己覺得裝完好match個己摺柄,而且好PMC feel添

引用:
原帖由 RCman 於 30-10-2012 01:22 AM 發表
拆拆裝裝,最終都完成好骨版AK, 裝完骨好似少左D野,
好彩之前係依興趣用EA分換左呢個Mapul Angle Grip,今次用得著了。
自己覺得裝完好match個己摺柄,而且好PMC feel添

http://i169.photobucket.com/ ...
換隻火帽,上隻RMR加多條sling就正曬

發新話題