22 12
發新話題

[GHK] AK105進化論>>>>AK PMC

引用:
原帖由 怒人甲 於 27-10-2012 20:45 發表
師兄甘早有貨,我地個個都未有
我都等緊……

引用:
原帖由 RCman 於 27-10-2012 23:08 發表

等緊?
師兄你係十四樓訂左?
係呀!

引用:
原帖由 RCman 於 30-10-2012 01:22 發表
拆拆裝裝,最終都完成好骨版AK, 裝完骨好似少左D野,
好彩之前係依興趣用EA分換左呢個Mapul Angle Grip,今次用得著了。
自己覺得裝完好match個己摺柄,而且好PMC feel添

http://i169.photobucket.com/ ...
資本味唔夠重...........

正常底骨應該低過槍身少少.......

引用:
原帖由 怒人甲 於 31-10-2012 10:01 發表
甘快有貨...
我呢支只係用AKM改,支真正105未到手..........

引用:
原帖由 怒人甲 於 31-10-2012 10:14 發表
但你另買甲同個上機匣甘蓋wor... 加上有呢個款仲訂105 師兄真大食
所以支105我乖乖地玩返俄佬feel..........

引用:
原帖由 RCman 於 31-10-2012 10:30 發表

請問呢種握把係咩野牌子呢?
原裝AK個握把太thin....唔好渣手
KA SAW style hand grip加工 唔想煩買真野啦........
另外條骨都係KA,因為AK身斜向下,裝直骨望落好似抝向下咁........

引用:
原帖由 Wailokf 於 4-11-2012 23:12 發表
請問有沒有給GBB的grip?意思是不用DIY, 因我DIY技術較差. 亦不明白膠板是那種,thank you
真品..............

星期六收槍,星期日就落場...........

俄佬風味........
落場感想:機械一流,hop up九流!!打十五米左右上火星!!全關hop up後有返三四十米射程

另外GHK彈匣氣缸膠圈硬係用大咗,唧晒出嚟好易漏氣,話極唔聽教而不善!!

用13X1.5mm膠圈就啱啱好........

另外墊兩塊M5介子晌缸底先好上緊底螺絲,唔係好易會上爆殼.....

引用:
原帖由 sk8er 於 5-11-2012 14:52 發表
F22大大
支紅點係真品
矛錯呀!

引用:
原帖由 2slow 於 5-11-2012 09:26 發表

多謝分享, 師兄呢把舊化得好靚
玩AK要舊化係常識嚟!
我就用1500號沙紙搵WD40噴濕然後輕輕掃吓邊位就夠。
千萬唔好用太大力捽,槍身起磨痕就玩完!

引用:
原帖由 2slow 於 5-11-2012 15:33 發表

多謝師兄提點~!
請問有咩方法防止生鏽呢
所以要用WD40濕沙紙磨!

引用:
原帖由 abm048 於 5-11-2012 21:02 發表
GHK-AK彈匣特性就是瓦斯不能灌太多,
灌太多的後果,自動射擊不順,噴白煙,初速降低,
建議打不到1J的朋友可以試一下下列動作:
1.將彈匣內的瓦斯洩光。
2.在彈匣尚在低溫時重灌瓦斯3~4秒。
3.等彈匣回到常溫再 ...
師兄,我可不是第一次玩GHK 的AK,之前的AKM到105都是從凸出膠圈位漏氣,同樣地買回來不出兩天就已經漏氣。
我換了細膠圈可是一滴油也沒有用就可以一年多沒漏氣!

引用:
原帖由 holy1 於 7-11-2012 01:28 發表

搞左成晚.先入到
答案係下護木鋁片係唔可以裝番入去.就已經上到.但104下護木個數同gbb唔岩又搞左成晚..又磨又鎚..先撞到下護木
而條104上護木..上護木裝左之後..會頂住搞到鎖唔到條管..
因為上下護木之間 ...
開個窿咪得囉?

得咗~~

美俄style......

支AKM改MAG K算了.........

爭雙邊上膛桿,噴沙色,彈匣完成80%........

22 12
發新話題