發新話題

[GHK] AK105進化論>>>>AK PMC

引用:
原帖由 khkenny2 於 4-11-2012 13:22 發表

隻grip係。。。。。?
KA DIY
原裝AK grip實在太唔match現代版AK

引用:
原帖由 Wailokf 於 4-11-2012 18:45 發表
樓主,鏡mount 係??
鏡mount?
原裝T1矮mount羅

引用:
原帖由 Wailokf 於 4-11-2012 22:25 發表
sorry,i am asking for flash light mount
元素出品

引用:
原帖由 Wailokf 於 4-11-2012 22:28 發表
and the grip is how to DIY,because i wanna make it like yours
很簡單,買一個KA AK74用AEG Grip
把Grip上面果三點Click位Cut齊。
再用膠板及A/B膠加厚少少內壁作補強。
原有KA AEG grip下面個hole就甘裝番GHK原本支長螺絲便成。

引用:
原帖由 F22 於 5-11-2012 05:59 發表
星期六收槍,星期日就落場...........
俄佬風味........
落場感想:機械一流,hop up九流!!打十五米左右上火星!!全關hop up後有返三四十米射程
177 ...
HOP UP 九流 ......又係一飛衝天的hopup?
甘就要等師兄你的5.1 DIY大法了

引用:
原帖由 F22 於 5-11-2012 05:37 發表

真品..............
係呀,如果真係唔想DIY,就只能買真品了,
不過,其實用KA grip 改用於GBB上,
真係最簡單的改裝了,最基本可以只係cut走果三個click位,
一把手工Cutter就做到,至於補強膠板,我係想加大接觸面至用上。
就算唔加其實只要cut走三個click位同樣已經裝得上GBB上了。

引用:
原帖由 rho837 於 5-11-2012 09:40 發表

嘩!你支玩具起正!呢排我都轉玩AK!啲ARs以經玩到盡!改到冇朋友!估計唔到GBB AK 同真槍一樣有(50%)AK feel!只係真槍條spring硬好多!所以機器運作聲硬朗過GBB好多!不過GBB以經好正!

有冇C Hings玩 ...
多謝師兄
Duracoat?師兄你想改支沙色AK?

引用:
原帖由 ktc1761 於 5-11-2012 17:41 發表
今日取得, 猛將+我們0.2珠得1.0~1.2j
何解樓主同台灣師兄的105會甘好力

有ghk 105的師兄可否post你們的105的power 以及請問如何提升105的power
小弟只要求穩定地出1.4~1.5j

many thx
為何會這樣呢?
我支不是在WXG代理買的,
而是香港代理未到貨時,我已經在依興趣買入。
原裝未改未拆過,原裝出力,原裝hop-up都未set跟出廠時一樣
用Top gas + 0.25g BB 有1.7J

引用:
原帖由 holy1 於 5-11-2012 19:47 發表
我果支都是.e興趣購入..

但都是得1.0咁....
我已經換左recoil power kit
不過今晚都試多次個j數啦

剛剛試左,
上次未裝Recoil Power Kit有1.7J左右。
裝左之後1.49-1.61J

Top gas + 0.25g BB

我怕我個meter可能有問題,
再用啤酒罐試左<<<<呢個係朝日啤酒罐,比一般汽水罐厚少少的。
爽罐底
罐邊唔過

附件

5-11-2012 22:31

5-11-2012 22:57

今晚出開鎗街交易二手野,
順便買左呢D野裝

引用:
原帖由 khkenny2 於 5-11-2012 22:37 發表

哇哈哈隻magwell正啊呢
隻grip洗吾洗改?
Grip同樣要少修甘啦,
不過之前做野cut親手指,
呢兩日唔方便做手功住
呢個LCT grip比KA的再thin少少。
而且外型夠簡約及富時代感.....賣飛化....

附件

5-11-2012 22:42

引用:
原帖由 holy1 於 5-11-2012 23:02 發表
另外都唔該想請問一下.
此ak 105的上下護木.是否真槍拆法?不用拆管都可完成?
因小弟想換tactical護木...但唔太熟點拆....
是,真鎗分解方法。
呢個就係GBB吸引之處。
非電鎗可比

引用:
原帖由 怒人甲 於 6-11-2012 14:24 發表

RC 兄, 知唔知相中右邊個3隻馬裝係邊(共有4 隻, 其中3 隻個螺孔都大左)... THANKS !!!
畫左個圖,睇下明唔明白?

附件

6-11-2012 15:27

6-11-2012 15:27

引用:
原帖由 怒人甲 於 6-11-2012 15:33 發表
明白晒, 好多謝你解各答, 重特登做小張圗比我, 好簡動呀
買到無字天書的parts我都唔係第一次,
次次都要估估下
都唔明廠商點解唔正視下呢個問題。
特別係港製品牌,係本港賣就無說明書,去到架仔國就有日文就明書!即係想點先?(雖然我知yen係賣得值錢D)
但唔係個個都識睇無字天書傢麻

發新話題