發新話題

射氣槍射到悶, 試下真槍呢!!!

引用:
原帖由 adrianyahk 於 10-8-2007 11:06 發表

差唔多五蚊一發9mm....打1匣冇成舊水...
so.. play Service Pistol would be so expensive.

play sport pistol would be better since you wouldn't shoot much round a day,
(.22lr x 100 max a day)
plus the pace of shooting is slower. kill more time than shoot a mag of service
pistol
射擊之道: 起射線上,無情,無欲,無念.射不動心.有欲之射,必成濫射;無欲之射,方成精射;無射之射,是為至射也.

引用:
原帖由 mike-mike 於 10-8-2007 09:47 發表
大約係十幾年前係射過56式, 射下射下覺得D槍有D唔係好妥, 同工作人員講但佢話冇事.
一黎我俾咗錢, 一黎當時年紀小唔知驚, 決定繼續玩.
跟著到第2匣時, 個UPPER COVER好似D劣質的翻版電槍一樣成個飛上黎 ...
火藥屎

引用:
原帖由 louisli 於 10-8-2007 13:19 發表

火藥屎
一次好新鮮, 但完全唔開心的經歷.

好彩當時只係用SEMI, 肩射, 都算控制到...腰射FULL AUTO時後果真係不堪設想...
眼光光~

引用:
原帖由 alexl 於 9-8-2007 21:19 發表
有日朋友介紹, 到某鎗會試真槍.   9mm Glock 17, H&K USP, Ruger P94,  .38左輪, Glock 22 (.40) , 357 密林...非常過引...
卞面是拍下我試射Ruger P94 9mm 半自動手槍.

http://netalbum2006.netvig ...
師兄香港嘅室內射擊場好似唔比影相,你重上載短片,小心帶你去玩嘅人比人照肺

回覆 #17 louisli 的帖子

冇打打吓飛出嚟算佢好彩
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 alexl 於 10-8-2007 08:52 發表
Yeah. That is Chixxa Gux Clxb.  In Kwun Tong....
Bullet 價唔係十蚊粒....
收費 around (非member)
$150 靶場費 (member $75 - $150 )
$250 靶場 supervisor (member no need this charge)
Bullet : .2 ...
其實香港玩真係幾貴
我今日都去左玩
.45acp 一包50飛,12蚊美金
呢樹已經唔算係平果隻
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"
佢又話:"要說話說得流利.自然和有真感情, 唯有直言"

引用:
原帖由 adrianyahk 於 10-8-2007 11:06 發表

差唔多五蚊一發9mm....打1匣冇成舊水...
有錢人一舊水算d咩
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 中校 於 10-8-2007 23:32 發表

師兄香港嘅室內射擊場好似唔比影相,你重上載短片,小心帶你去玩嘅人比人照肺
唔比影相咩???唔見有不準拍照、拍攝字樣.....
不過唔想累人, 都係剷左條link先, 多謝師兄提點....我可能會入會...朋友話每月去三次左右, 預駛2仟上下, 我有一份幾好工, 收入唔錯, 金鱼缸每月都有進貢...每月射幾百飛應該無問題...入佐會試多D再向各師兄赧告...

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 11-8-2007 10:56 發表

其實香港玩真係幾貴
我今日都去左玩
.45acp 一包50飛,12蚊美金
呢樹已經唔算係平果隻
以前係屯門嘅平價槍會收皮...貴價鳳凰會又收皮..  宜家lee間算中價, 可接受, 室內場可玩到晚上10:00, 其他室外場5:00要收場...
咁大個場, 又要請人抹槍打掃, 整槍, 其實都掹掹緊...除非有大量人入會, 價錢可平D

引用:
原帖由 alexl 於 11-8-2007 11:41 發表

以前係屯門嘅平價槍會收皮...貴價鳳凰會又收皮..  宜家lee間算中價, 可接受, 室內場可玩到晚上10:00, 其他室外場5:00要收場...
咁大個場, 又要請人抹槍打掃, 整槍, 其實都掹掹緊...除非 ...
咁又係既
始終係香港都唔太多人玩呢味野
請問師兄cgc既入會費點計呢?
之前我都試玩過一次,但成年幾前唔記得晒了...
謝謝
強伯話:"生命不是 用來更正別人的錯、或證明自己的對----生命是用來生活的。"

cgc既入會費有兩種..(1) BLACK CARD [$28800]  (2) WHITE CARD  [$13800]
White card有少少制, 一至五全日only or 一至日17:00前only.但可以upgrade到black card. 而black card 先可以買私人槍.
入會後要$1200讀Basic Training Course, pass左之後可獨自帶槍、彈入靶場
每月月費$600 + 最少消費$350.

唉...師兄你一講,我又有少少印象
真係噤住黎搶
呢邊我比usd 2.5(似乎係張會員卡既過膠費黎...),佢就比兩年會籍我...又唔使月費,又唔使每月消費...
好快要返香港定居,到時真係趴係到喊...

噢,唔記得講唔該,真係唔該晒師兄

師兄你係邊度, 美國槍械直頭冇惶管, 槍會只是賣子彈同比個場你射...
香港管槍好Q嚴, 又唔推廣, 黎黎去去得幾百友玩. 一係去南華會玩氣槍.
香港D槍會剩係萬幾呎租金都每月廿域幾皮..都係個句, 多D人玩就可平D...算啦, 鬼叫你鐘意玩槍咩

引用:
原帖由 alexl 於 11-8-2007 12:52 發表
師兄你係邊度, 美國槍械直頭冇惶管, 槍會只是賣子彈同比個場你射...
香港管槍好Q嚴, 又唔推廣, 黎黎去去得幾百友玩. 一係去南華會玩氣槍或.22手槍.
香港D槍會剩係萬幾呎租金都每月廿域幾皮..都係個句, 多D人玩 ...
小弟係加州...
師兄講得好對,我第一次去果時,佢只係問我之前有無玩過
我話掂過下,佢已經咩都無講解就放我自己入去...

引用:
原帖由 FNP90xvhk 於 11-8-2007 13:01 發表

小弟係加州...
師兄講得好對,我第一次去果時,佢只係問我之前有無玩過
我話掂過下,佢已經咩都無講解就放我自己入去...
which part in california?

發新話題