發新話題

KC-02 (10/22) 開箱

回覆 30# 的帖子

1077 香港版彈道太差了, 內管比人開孔降火了x!!
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 怒人甲 於 10-1-2013 13:01 發表
1077 香港版彈道太差了, 內管比人開孔降火了x!!
非也....此1077w乃係軍醫跟叧一師兄自行改降火,用叧外的方法,內管沒有開孔,約1.85j ,只要用對彈的話,彈道絶對不差.....;

happy shooting!
超齡GAME友/適齡鎗人一個
工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

Lovely small calibre toy, and 10/22 could get a lot of aftermarket parts for it~~

引用:
原帖由 dannytak 於 9-1-2013 20:54 發表
我都有一支,20年前都係賣4600HKD,重要你DX木柄
This one is the cheapest version

引用:
原帖由 T-800 於 9-1-2013 21:44 發表
Kc 02....咁啱軍醫都有支,不過我支口徑再細少少......

Happy shooting!
.177?

引用:
原帖由 MMC 於 10-1-2013 17:59 發表
Lovely small calibre toy, and 10/22 could get a lot of aftermarket parts for it~~
+ easy to find ammo (not now)

引用:
原帖由 Tekkno 於 11-1-2013 16:48 發表

.177?
Yes!
Ps:據聞真嘅10/22都可以直接打.17囗徑,係.17HMR( M2 )以增加初速同射程,軍醫未試過(當年仲未流行打.17hmr....),不知是否屬實,又.17HMR(M2) 在樓主那處易買到嗎?.....

工作:20年專業舞台EVENT LIVE SHOW 製作導演、監製,廣告、MTV、宣傳片(VIDEO及PHOTO)攝影製作人。

.17HMR(M2)vs..22LR.....

附件

11-1-2013 21:21

Good師兄,我都是第一次見.17,不過香港唔會點買呢隻口徑的槍,因為子彈唔普遍

回覆 34# 的帖子

我講真果支,當年其實最抵買係M870,都係HKD$4300,重要係磨沙面添

引用:
原帖由 dannytak 於 12-1-2013 08:08 發表
Good師兄,我都是第一次見.17,不過香港唔會點買呢隻口徑的槍,因為子彈唔普遍
香港.....??
段估樓主枝鎗應該不是在香港屋企玩掛.....  

其實而家重有人可以在家中存實彈槍,通常是97前批落果d,亦只限長槍,不過就算你有槍櫃,而家唔比放子彈在家中了,當然講緊有牌果d啦

引用:
原帖由 dannytak 於 12-1-2013 11:09 發表
我講真果支,當年其實最抵買係M870,都係HKD$4300,重要係磨沙面添
You also got a Remington 1187 at very low price, hehehe~~~

引用:
原帖由 T-800 於 11-1-2013 21:04 發表

Yes!
Ps:據聞真嘅10/22都可以直接打.17囗徑,係.17HMR( M2 )以增加初速同射程,軍醫未試過(當年仲未流行打.17hmr....),不知是否屬實,又.17HMR(M2) 在樓主那處易買到嗎?.....

Happy  ...
.17HMR is easy to find but expensive ( around same price as .22 magnum) , i wouldnt take the risk of doing so

引用:
原帖由 T-800 於 12-1-2013 11:31 發表

香港.....??
段估樓主枝鎗應該不是在香港屋企玩掛.....  

nope , no $ to buy guns in HK

發新話題