32 123
發新話題

[GHK] 自己DIY GHK AK GBB加大後座力及快頻改裝

自己DIY GHK AK GBB加大後座力及快頻改裝

我無gbb,不過咁改好聰明,減了慢行程,加快了後段回膛

用落we ak gbb未可以玩全行程加正常射速?!

Blowback 大先係興奮既重點

正,我都有意想入返支ghk ak74u........咁樣又可以blowback 大力D

真鐵可5可以gum 做

請問師兄AIMS個條加硬彈弓線徑同長度係幾多?
http://www.apoints.com/graphics/UploadFiles/200611/20061107145930160.jpg

我又試試先

AIMS換了前端鋼件>>>> 師兄換了什麼? 邊樹買??
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 JBL 於 8-12-2012 22:33 發表
上圖為AK74U,下圖為AIMS,方法係回膛導桿尾部加上一截較硬的彈弓,再用一介子之類的物體分格開原裝彈弓,
之後再一射連發,哈......直頭爽到笑了出來,射速明顯加快不特止,後座力仲CHOK到飛起,由其係把74U打CO2時,由於佢 ...
呢個兩段式回鏜彈弓設計hi-cap/1911都有用過, 加快了回鏜速度
記得當年有款兩段式回鏜桿有埋兩段彈弓, 唔知依家仲有無...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 10-12-2012 08:56 發表
AIMS換了前端鋼件>>>> 師兄換了什麼? 邊樹買??
係咪指Bolt carrier 呢?如果係....RA有出鋼的

引用:
原帖由 RCman 於 10-12-2012 09:12 發表

係咪指Bolt carrier 呢?如果係....RA有出鋼的
我估係前準星及前外管組等等

引用:
原帖由 2slow 於 10-12-2012 09:25 發表

我估係前準星及前外管組等等
外管台仔有出,$400內。前準不是已經係鋼嗎?
而且,前準星及前外管組不會影響Bolt back力多少麻......係咪?

由於佢個BLOW比AIMS個BLOW輕小小原故,(AIMS換了前端鋼件較重)快頻射速加埋後座力真係有小小射真鐵Feeling

我相信是這Bolt carrier前的鋼製導管組件了(原裝是鋁製的)。
我支AK105都有換,是RA出的,換了明顯Bolt back力震好多,因為我另一支AKMS是原裝比較過。

32 123
發新話題