發新話題

[GHK] 自己DIY GHK AK GBB加大後座力及快頻改裝

引用:
原帖由 RCman 於 10-12-2012 09:28 發表

外管台仔有出,$400內。前準不是已經係鋼嗎?
而且,前準星及前外管組不會影響Bolt back力多少麻......係咪?

由於佢個BLOW比AIMS個BLOW輕小小原故,(AIMS換了前端鋼件較重)快頻射速加埋後座力真係有小小射真鐵 ...
講開bolt back kit, 有兩間公司出, 1samoon, 2  RA
samoon 我有兩set, 之前直接同台灣訂, 香港周圍都冇貨,  我估可能有人買左一大批 ...
至於分別.. 兩SET 重量冇特別比較過, 但RA 個SET 活塞前個件(銀色個件) 不是鋼制(雖然個樣好似 ) 加上個活塞頭個 CHAMFER 位冇 SAMOON 個SET 角度甘大 , 兩間比, 個人覺得SAMOON 比較好

你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 怒人甲 於 10-12-2012 10:48 發表

講開bolt back kit, 有兩間公司出, 1samoon, 2  RA
samoon 我有兩set, 之前直接同台灣訂, 香港周圍都冇貨,  我估可能有人買左一大批 ...
至於分別.. 兩SET 重量冇特別比較過, 但RA 個SET 活塞前個件(銀 ...
我有留意Samoon, 係EA見過有,不過賣曬
價錢只係比RA貴$70....我現在用緊RA,另一支AKMS未換都係因為想試下Samoon
如果如師兄所謂.....我更想試Samoon了

引用:
原帖由 JBL 於 10-12-2012 11:19 發表

東京有賣....
甘要去找找了,謝謝
係呢...師兄你最後買到PX4 grip無呢?

個套bolt back kit我找機器廠車,$500兩套,都唔平
享受期待  珍惜擁有.

回覆 19# 的帖子

兩星期前搵冇
你的日子如何,你的力量也必如何

之前係無貨我都問過西京可能返左貨,最後係台灣訂槍順便買左兩套..!

上星期三去eHb見GHK槍櫃都有
享受期待  珍惜擁有.

有冇CHING 用GHK ak74u 加samoon 套blowback kit??
blowback 係唔係真係大力好多??

引用:
原帖由 JBL 於 10-12-2012 21:53 發表

GHK ak74u 2012版原裝個blow前截以經係全鋼,唔洗換samoon以經打到嘭嘭聲.......
甘點解AK105原裝唔係傢

引用:
原帖由 JBL 於 10-12-2012 22:10 發表

點止呀...!ak74u 連個板機同埋回膛桿尾部卡住上篕果舊野都係鋼嘅,其它槍款就係亞鉛,GHK一早講明特登賣大包益客省招牌之作,無得恨.......
嘩,咁正,好在我係想買ak74u 姐

發新話題