34 123
發新話題

[Viper Tech] Viper SR16-E3 問題

引用:
原帖由 loveless 於 12-12-2012 22:07 發表
所以我又唔會刻意推薦他人買蛇. 非常吃力不討好的事
主要都係第一批問題,通常第二批好得多, 唔明佢明明可以做到靚仔正常表面, 第一批硬係一水水差異大,
之前新出槍睇過客製版直頭靚過見街版 , 只怪香港冇真正代理拎貨硬係差小小,opx算了
等下第二批QC冇死 ,其實我係等M733

小弟都有支派米砌成嘅sr16e3,聽聞蛇蛇係異常耐操,都想入支粗打,但係睇完師兄們嘅評論後即時兜頭𣺉息咗團火......
我都系玩翻支派米算

附件

13-12-2012 00:26

13-12-2012 00:26

引用:
原帖由 loveless 於 12-12-2012 20:58 發表
蛇表面處理冇井勝o甘討好的.
試下留意細節, 就會明點解始終會有人支持.
eg. bolt stop位/座, 下身buffer stop位車法.
SR16E3未摸過唔敢下評語, 但手上的蛇身鋁料比2011井堅硬.
講細節呢家野… 買得呢類槍都係為收藏價值,操作欣賞上滿足, 細節當然重要,
如唔DIY, 蛇牌新版槍身既細節真係好正, 只係刻字同表面唔及井成(應該講井成刻字太正, 唔係蛇牌唔好)
所以有師兄2支都會買

引用:
原帖由 Sineta 於 13-12-2012 00:16 發表
小弟都有支派米砌成嘅sr16e3,聽聞蛇蛇係異常耐操,都想入支粗打,但係睇完師兄們嘅評論後即時兜頭𣺉息咗團火......
我都系玩翻支派米算
派米新版槍身外表都唔錯, 通用性同尺吋都好, 但如對該型號發燒, 始終鍛造個種吸引力難擺脫,
一世人點都要搞番支鍛造先安樂 , 等下QC穩定左再入多支玩都未遲

34 123
發新話題