發新話題

[others] 問煲

引用:
原帖由 loveless 於 24-12-2012 12:16 發表

我估係5ku因為早幾個月前EB網上做過特價, 以50美金一套賣左15套, 幾分鐘賣清光...
我就係E個價買的,但在祖國

全相係咁[url=][/url][url=][/url]

引用:
原帖由 alvin155 於 24-12-2012 23:18 發表
全相係咁]http://i736.photobucket.com/albums/xx2/alvin155_photo/happyday019_zps9c5813ce.jpg]
大約度過
蛇真數上槍身(不計螺牙)18.3cm
IN0 WA尺吋Bolt 16.6cm
Bolt延長墊 0.3~0.4cm
如樓主d件尺吋差唔多長度冇問題,只淨下上槍身槍膛定位問題…

引用:
原帖由 gainax 於 25-12-2012 20:28 發表

大約度過
蛇真數上槍身(不計螺牙)18.3cm
IN0 WA尺吋Bolt 16.6cm
Bolt延長墊 0.3~0.4cm
如樓主d件尺吋差唔多長度冇問題,只淨下上槍身槍膛定位問題…
係咪咁度[img][/img]

回覆 19# 的帖子

借師兄圖
我係圖咁度到最盡唔計縲牙…似乎

附件

25-12-2012 22:45

引用:
原帖由 gainax 於 25-12-2012 22:44 發表
借師兄圖
我係圖咁度到最盡唔計縲牙…似乎
係角度問題,我同師兄你講嘅度法一樣,由最尾到前面D牙唔計,到骨位邊=18.3cm,咁係真數?仲有個下身好奇怪,buffer block位冇開鏍絲load

咁係真數了,其實裝番個槍膛放條bolt入去先知個bolt墊有幾長...
下身冇開鏍絲洞有冇相睇睇

引用:
原帖由 gainax 於 25-12-2012 23:53 發表
咁係真數了,其實裝番個槍膛放條bolt入去先知個bolt墊有幾長...
下身冇開鏍絲洞有冇相睇睇
下身有個唔知做乜嘅洞係seletor位下面,上handgrid洞後面就冇咗bufferblock個月[img][/img]

呢個洞真槍都有

附件

26-12-2012 10:33

26-12-2012 10:33

真數身有部份內件你不會輕易獨立買得到..
例如選擇鈕座, 火控撥片.
我見到你枱上的零件..似乎你尚未發現呢個平既開始, 實際上係個錢坑..

引用:
原帖由 alvin155 於 26-12-2012 08:51 發表

下身有個唔知做乜嘅洞係seletor位下面,上handgrid洞後面就冇咗bufferblock個月
呢個洞真槍有ga,係配合番hand grip個洞塞粒彈弓及pin頂住selector(要注意有d玩具hand grip無)
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

多謝樓上多位師兄指教,而家真係唔知係開心定閉閉翳,不過我肯定係平買貴用又一鐵証

回覆 23# 的帖子

個洞好似圖咁固定選擇掣, 應該係有跟埋個掣, 因呢個固定方式唔同WA

其實有冇類似紅圈個”選擇掣固定座零件”? 冇就只有上面裝法…

呢個身只有派米有出真數,應該係仿製, 奇怪又改左d, 不過仲好…

附件

26-12-2012 17:37

引用:
原帖由 gainax 於 26-12-2012 17:37 發表

個洞好似圖咁固定選擇掣, 應該係有跟埋個掣, 因呢個固定方式唔同WA

其實有冇類似紅圈個”選擇掣固定座零件”? 冇就只有上面裝法… ...
咁師兄我應該要揾乜嘢內件先啱呢?

即係冇個選擇掣或個基座跟?
試下揾個WA選擇掣,照上圖咁裝睇睇運作得唔得, 佢改左固定方式, 點都比番d野你裝,
最好影哂份Kit既件出黎
影張內部相睇睇有冇”開個位”比個WA選擇掣座裝落去

發新話題