42 123
發新話題

[others] 問煲

引用:
原帖由 alvin155 於 26-12-2012 17:27 發表
多謝樓上多位師兄指教,而家真係唔知係開心定閉閉翳,不過我肯定係平買貴用又一鐵証
真心話:好價賣左佢..足夠你換GP或KA
真數話就話大家都係WA系统, 實際上並不是那回事.
o岩數既導氣管, 拉捍, 加埋又幾舊.
正確既尾通又幾舊...
正確既撞針座又幾舊..

引用:
原帖由 loveless 於 26-12-2012 18:45 發表

正確既尾通又幾舊...
正確既撞針座又幾舊..
多謝師兄建議,不過又可賣比邊個呢?我而家揾到有個叫G&T嘅國產牌子話有比派米數嘅件,不過除咗返祖國,香港唔知有冇得入手

引用:
原帖由 loveless 於 26-12-2012 18:45 發表

正確既尾通又幾舊...
正確既撞針座又幾舊..
認同師兄,呢個老番身,為佢要一闊三大,而且出來效果都係唔好。
點解還要掉錢落去?

引用:
原帖由 RCman 於 26-12-2012 19:47 發表

認同師兄,呢個老番身,為佢要一闊三大,而且出來效果都係唔好。
點解還要掉錢落去?
咁唯有等甩身

引用:
原帖由 alvin155 於 26-12-2012 19:43 發表

多謝師兄建議,不過又可賣比邊個呢?我而家揾到有個叫G&T嘅國產牌子話有比派米數嘅件,不過除咗返祖國,香港唔知有冇得入手
其實師兄你只係次序倒轉左.
如你這種的真數淨身, 通常係俾本身已經買左P/I/V記成槍既用家, 直接移植內件.

但若你要由散件開始, 在無經驗下要遂件夾遂件試, 到頭來會非常非常貴.
另一樣係市場學. WA系統真數一向想針對高階市場, 相應的組件售價也就水脹船高.
如果你想以平件為出發點, 砌出來的槍, 手感效能不會比AGM好, 但投入的錢終極埋單相信會比一支2手INO貴...

原本我只係諗住買多個上身玩一雞兩味,講講下就買埋,心諗算啦砌多支啦,而家就真係尾大不掉(好彩幾舊人仔,仲輸得起),打擾咁多師兄幫地,唔好意思

真數身可以平玩的, 真數T骨搵VFZ, bolt stop基座,槍膛,火控等等內件搵國產(大牌子伍KU ,GT比較安心),
尾通比較麻煩因唔知國產d牙啱唔啱,平價尾通搏下都ok(唔好揾特規AGN的…)
如果係真數, 井,蛇,豬P,吉打都應該裝到,最好問到朋友有冇借黎試下, ok的就收2手或買豬P(唔算貴)
特規選擇掣, 其實呢個身有冇出個專用選擇掣? 冇就只有買個WA選擇掣自己修位,
特規只係定位d洞唔同, 要磨卡位唔難,

如果真係唔想麻煩去配件又要修下位, 不如平小小睇下有冇師兄收留, 呢類kit 有槍有件係手換裝或識買料裝就正,
不過既然買左,個身正常冇鍋氣既話,幾百蚊又特別款真數值得一搞,
買個派米mur上身+Magpu1下身, 要1個完整派身+1個mur上身先砌到, 可能買2個完整身互換都未定 ,
所以…樓主自行決定了

見過台仔有賣呢隻但跟普通M4上身, 不過包火控鋼掣
其實樓主買個身跟左d咩件?

引用:
原帖由 gainax 於 27-12-2012 11:16 發表
真數身可以平玩的, 真數T骨搵VFZ, bolt stop基座,槍膛,火控等等內件搵國產(大牌子伍KU ,GT比較安心),
尾通比較麻煩因唔知國產d牙啱唔啱,平價尾通搏下都ok(唔好揾特規AGN的…)
如果係真數, 井,蛇 ...
thanks,巳有真數尾通可試,如合適就砌啦,有套G&Tech鋼件話比prime用,不過要返大6揾,希望搞得成
師兄T骨係咪上膛拉桿呀

引用:
原帖由 gainax 於 27-12-2012 11:33 發表
見過台仔有賣呢隻但跟普通M4上身, 不過包火控鋼掣
其實樓主買個身跟左d咩件?
淨係得個身,乜都冇;

回覆 40# 的帖子

T骨係上膛拉桿,
其實師兄係唔係仲有支WA系統成槍係度? 定得個身? 有不如拆d件試下個身先買料搞落去,
冇就睇下你指唔指定要真數同呢個特別款, 要既可一砌, 唔指定放出去貼d錢買豬P Wok kit 都ok

其實個身E幾日都有D花痕,我諗放就唔好了,大不了都係幾佰,不過有D浪費

42 123
發新話題