23 12
發新話題

aimpoint 請教

aimpoint 請教

最近買左支AIMPOINT M2返黎,有D問題想請教各位師兄!THANKS!

1.沒有PIN 位是真OR 假?
2.前鏡片是否有小小斜的?
3.4 MOA 係咩黎?
3.點分真假??

謝謝各位師兄!!
CANON 友
350D 17-40 mm 4L   50mm 1.8 430ex
400D 70-200mm 4L  85mm 1.8 580exII
BG-E3

有相有真相

引用:
原帖由 swat852 於 9-1-2013 04:48 發表
3.點分真假??
Aimpoint Comp M2 的防水深度能夠達到25 公尺, just put your scope into water to verify~~

MOA = minute of angle = 角分 = 60分之1度
好似用黎表示紅點有幾大粒

回覆 1# 的帖子

M2 is being faded out. suggest to buy T-1.

引用:
原帖由 潛陣水 於 10-1-2013 02:08 AM 發表
MOA = minute of angle = 角分 = 60分之1度
好似用黎表示紅點有幾大粒
4MOA = in 100 feet can cover 4 inch of the target

if u aim within 50 feet it cover 2 inch of the target
if u aim within 200 feet it cover 8 inch of the target

1.沒有PIN 位是真OR 假?你是指開關掣上方?
2.前鏡片是否有小小斜的?不會
3.4 MOA 係咩黎?已有人詳盡的解答
3.點分真假??真係好易分,一般人用枝鏡外表及印字其實最穩陣係擰著枝鏡,總共由開始擰到擰盡睇下開關掣可以擰到幾多格因真品可以俾夜視鏡用所以頭幾格好似冇嘢睇但用手提電話影相功能你會見到著左光左亦因為咁所以比老翻多咗幾格開關

引用:
原帖由 Rocker 於 29-1-2013 23:17 發表
1.沒有PIN 位是真OR 假?你是指開關掣上方?
2.前鏡片是否有小小斜的?不會
3.4 MOA 係咩黎?已有人詳盡的解答
3.點分真假??真係好易分,一般人用枝鏡外表及印字其實最穩陣係擰著枝鏡,總共由開始擰到擰盡睇下開 ...
唔係枝枝都有N MODE

引用:
原帖由 yiuyiusiu 於 30-1-2013 05:06 發表

唔係枝枝都有N MODE
如果樓主果枝係堅M2而非ML2, 就一定有N MODE
孤獨失意降臨時, 自願出力好兄弟.
春風得意返來時, 曾經出力變契弟.

回覆 9# 的帖子

不是挑機,我真係真心想見識下冇NV mode嘅M2 aimpoint, 是什麼年份的?

COMP ML2, ML3 同MICRO H1都係唔對應night vision device

引用:
原帖由 Rocker 於 30-1-2013 12:30 發表
不是挑機,我真係真心想見識下冇NV mode嘅M2 aimpoint, 是什麼年份的?
9樓師兄既意思我估應該係怕樓主誤會所有真品aimpoint都有NV mode者,唔係講緊支M2.

引用:
原帖由 joeyjordisonhin 於 30-1-2013 13:26 發表

9樓師兄既意思我估應該係怕樓主誤會所有真品aimpoint都有NV mode者,唔係講緊支M2.
但題目係問aimpoint M2喎, 我答內容係aimpoint M2,我係想幫人而冇其他意思,其實我都真係想知係咪有師兄見識過有M2係冇NV mode? 因為自己唔識所以先問絕對冇任何意思,大家都係幫人,9樓位師兄不要誤會其他意思

引用:
原帖由 Rocker 於 30-1-2013 13:57 發表

但題目係問aimpoint M2喎, 我答內容係aimpoint M2,我係想幫人而冇其他意思,其實我都真係想知係咪有師兄見識過有M2係冇NV mode? 因為自己唔識所以先問絕對冇任何意思,大家都係幫人,9樓位師兄不要誤會其他意思 ...
其實ML2頭幾格都係冇野睇。

師兄我想問你有冇持有真品M2?
事關我果支前鏡片都斜斜地,想請教一下
是咪新一水係咁?

23 12
發新話題