發新話題

[投訴] 惡意還價愚弄人

我上次放嘢$2000 set gear,有條友又要我whatapp傾,又要send 相,玩咗一日,叫我$700。我只覆了句"No Thx"唔洗講咁多,X佢都浪費我時間。

洗乜開Post 嘈,咁大個人,一百幾十嘈到拆天,

引用:
原帖由 tango1997 於 27-1-2013 14:28 發表
每個人價值唔同。。。。唔岩價咪唔賣囉。。。。交易係雙向既。。。。其實係post度寫請勿議價或議價不覆。。。。咪得囉!

至於放飛機就真係唔岩。。。。!
老實講,如果有心買,我又唔等錢洗咪hold俾你

我都試過做學生

引用:
原帖由 kai_matt 於 27-1-2013 23:11 發表
Yes, in my early times playing wargame; a very nice Ching sold his gun to me with a discount of $500; for im a student
I didn't even ask for it; he juz gave me the discount.=]
但以前唔會一問口就話平收,或者叫人俾discount.
會客客氣氣叫人hold,話等零用錢。當然,最後也要講得出做得到

引用:
原帖由 rho837 於 28-1-2013 10:09 發表
Agree! 唔想煩可以比多啲買支新!

見到佢咁有品!重敢同佢deal!
未必,夠平咪得

引用:
原帖由 rho837 於 28-1-2013 01:10 發表
其實買賣玩具槍係好小事!唔洗玩post war玩到買賣雙方個個名都臭灑!係對與否;贏定輸都冇益!放飛機ONLUN9同時講價罵人冇品又係ONLUN9!為口氣!唉!

自己經驗!有一次應成朋友個仔送支VFC MP5 GBBSMG作生日禮物! ...
自己經驗!
我買條MP5槍帶,個賣家要我買埋個Pouch
重要我同其他人鬥快到九龍灣才肯買俾我...

引用:
原帖由 loveless 於 28-1-2013 09:59 發表
稍做少少功課後, 我見樓主支槍由2個月之前開始放售, 以同一標價至今最少分別在4個論壇發放了不下17個出售帖.

那反映了一個簡單直接又殘酷的事實: 1. 需求不足 2.未到價
睇埋樓主盡訴心中情後, 可能再多了一個理由 ...
無錯,你覺得值幾多唔等於人哋覺得值幾多

發新話題