發新話題

[WE] 當個個都玩GHK.....

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 30-1-2013 03:57 發表
嘩,貴過玩AEG
下 ? 玩得 GBB 預左貴過 AEG

回覆 29# 的帖子

應該有得再減力,除左可以係飛機入面同擊鎚彈弓,撞針位搞減力, cut短條內管都減到,負壓行短管會好d ,
其實原裝用topgas都咁大火,將啖氣分多d去blowback會行得更順(WA正壓射擊或空槍同WA負壓分別),實際其它槍型既負壓系統應該可行,
不過都係要諗諗計慢慢換件試…
始終AK全行程太長bolt又有番咁上下分量,係GBB到係不利運作,唔加大個動力或偷輕bolt減後坐力想輕快d,ROF難再有突破,
除非再減一部分行程,…  得一想二總就頭痕但又迷落去

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 30-1-2013 03:57 發表
嘩,貴過玩AEG
AEG一兩百有套鋼齒幾十蚊有天梯有排打,叉一次電都有排打
GBB一條鋼Bolt 要1千幾百, 買氣都100/ 3支唔打得好耐, 長遠好燒錢

小弟用的是 team gbb 的recoil kit
如果想rof 快d,  可以唔用佢條鋼桿,用番原裝

改細力最直接係改飛標, 小弟種粒螺絲係飛標到
令飛標頂前d 來減力,小弟支we ak 宜家打緊0.8-0.9j

樓主個火帽都係LCT??

引用:
原帖由 sk8er 於 30-1-2013 11:47 發表
樓主個火帽都係LCT??
Marui ak102 拆出來的,都係24mm 正牙

問左佢寄香港..等我買套返黎試吓...
http://www.youtube.com/watch?v=IegQ7-kwwuU

我的全鋼WE(bolt除外)

唔好意思想再問下樓主,換左紅色嗰個buffer後仲可唔可以用選擇制定住個 bolt 呢?? 唔該

引用:
原帖由 101airbrone 於 30-1-2013 23:37 發表
我的全鋼WE(bolt除外)
想問下師兄個upper receiver(其實唔知叫咩名,總之後準星下面果舊)係邊搵到鋼件?
總係覺得果個位用鋁件係一大敗筆...
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 workshop_swt 於 31-1-2013 01:16 發表
唔好意思想再問下樓主,換左紅色嗰個buffer後仲可唔可以用選擇制定住個 bolt 呢?? 唔該
可以

附件

31-1-2013 01:24

回覆 40# 的帖子

110大元, d boys

引用:
原帖由 ayaka 於 29-1-2013 14:06 發表
WE有全行程, 大後座
不過結構不夠仿真(trigger box, 護木結構...), 色水偏藍不均衡, 似未完成品

GHK外觀一流, 色水結構仿真, 舊木都好靚仔
不過bolt carrier過長不仿真, 半行程recoil較小, 基本解拆又多舊buffe ...
但你又裝"紅色彈弓buffer 縮短約2cm 行程" 甘玩咩全行程?

引用:
原帖由 101airbrone 於 31-1-2013 18:45 發表
110大元, d boys
感謝~可不用修直上嗎?
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 ip4368 於 31-1-2013 18:53 發表

但你又裝"紅色彈弓buffer 縮短約2cm 行程" 甘玩咩全行程?
小弟聽聞過vve原裝行程長過真鐵(?)

發新話題