發新話題

First Variant Ambidextrous Version

照睇個網, 尾fet 似改左, 但冇資料, 成槍番不嬲都要自己執執,摩打就睇你彩數, 但個價又似乎太….......skyhigh

引用:
原帖由 billyjo 於 6-2-2013 14:44 發表
其實咩牌子未衰過吖, 唔好話airsoft la, 咩都係啦.  
如果冇, 其他競爭者自然生存唔到啦。
唔好買airsoft 野玩,咩都唔好玩, 就唔會有問題, 施主, 本來無一物…..

今日佢放左個尾fet 圖出黎, lipo ready,  係唔係25c safe 呢? 希望多d spec!

ptw 既問題, 每解決一次, 就能令佢可靠多dd,  
好多時, 有問題都要理解下原因

其實, 佢每個version 都係摩打問題,電子野, 我touch wood 冇隊友有過, 但摩打就唔敢講,
大部份我經手既都係碳擦問題, 咁耐都係見過一次銅頭出事

引用:
原帖由 CPK 於 7-2-2013 16:32 發表
純綷靠估,似係
1. 線圈繞法出問題,可能入面在高轉下斷線,有無大佬可證實?
2. 線圈銅頭接點出事,因銅頭只靠摺曲銅片固定線圈尾導電。
1. 佢用機繞, 接線耳位冇用EPOXY 封實. 斷唔斷. 真係睇你彩數.
2. 呢個係. 佢真係到而家都唔改. 外國FORUM 有講用高溫鍚線補強. 未出事前要整左先, 可惜拆摩打係一件痛苦事.

TEAMMATE 都有比槍我整. 我綜合咁多支既經驗. 只要摩打通電識行.
而上槍就唔識行. 大部份都係碳刷問題.

歡迎CHING 們補充補充

係, 佢係重新手嬈. 再用FIBER 布+EPOXY 加固個線耳位同銅頭接線位, 再用EPOXY 由銅頭至ROTOR 頂. 包一層
而個類EPOXY 同原廠一樣.. 火唔怕. 天拿水又唔怕... 根本... 係拆唔倒D 線出黎...

圖中係為未出事前先可以做既補強步驟
ALL PHOTO FROM SYSTEMA-PTW FORUM, n permission from tacklyberry

附件

7-2-2013 19:06

圖中, 銅頭下面就係FIBER 布. TACKLE 係用比佢粗一倍有多既黎整固條線.. 要斷都真係好難.

YEAH YEAH... 新年有新野玩!!!!

我都係散件嵌喎, 用咩骨呀ching??

毒海無涯, 我睇唔倒, 我睇唔倒

發新話題