58 1234
發新話題

SV 6 inch hicapa

引用:
原帖由 RCman 於 8-2-2013 12:27 發表

用CPL係好,不過我好懶.....唔係成日用腳架
我都唔用腳架的 ( 除左某人話旅行要合照先去買左隻.. ) ,其實室內光 ISO 200 ~ 400 都好夠。
我總是覺得玩開槍的人,要渣得定相機是不難的

引用:
原帖由 garyyanykw 於 8-2-2013 12:41 發表
過年流流你哋幾條友唔好係咁放毒喎
新年新氣像,係時候入新槍

回覆 42# 的帖子

好好好
我試試

Magwell added;
The two sides of the slide hv been polished
still cannot handle the flashlight.....
crapy photos

Thx for watching

引用:
原帖由 kai_matt 於 20-2-2013 18:34 發表
Magwell added;
The two sides of the slide hv been polished
still cannot handle the flashlight.....
crapy photos

http ...
Dual Tone效果好好多

回覆 50# 的帖子

the real stuff is much cooler
Thx to my wonderful photography skill

引用:
原帖由 RCman 於 8-2-2013 09:56 發表
Hi-capa 看來Slide及滑架做工都係CP及Nova
不過你想要個款只有SD就無法啦
咪又係同一個老母

引用:
原帖由 mujiadam 於 21-2-2013 12:31 發表

咪又係同一個老母
雖然大家都係港產牌子,
可能最終都係由一間代工廠出產。
但我作為用家角度去砌果時,
SD/ CP就大大不同啦!
單係個下身,SD係用番老馬的分體式下身,
而CP/NOVA 就係一件過,hammer組件由一個casette套入的設計。
已有明顯上下高低分別。
SD下身我無試過,不過Cxxation的下身我砌過,
情況同SD一樣,也有如樓主相同的公差問題,不是無修直上。
反而NOVA下身的確能做到無修直上,高下立見!

回覆 53# 的帖子

我買哂料砌cp sv hybrid 5.1
未得閒出post咋
=)

話說昨日我係西京時,見到一個客(唔知會唔會係呢道其中一位師兄)
佢一入店就問有無一款5.1滑架唔洗執可以直上。
店員都答不到.....其實我裝過四條CP滑架都能夠無修直上。
不過無理由係人家的鋪倒人米傢麻

引用:
原帖由 kai_matt 於 21-2-2013 12:56 發表
我買哂料砌cp sv hybrid 5.1
未得閒出post咋
=)
你再砌CP....就知高下立見
等你作為用家的意見

回覆 56# 的帖子

haha
wait for my post la

Nice gun ! i like it

58 1234
發新話題