發新話題

[G&P] G&P custom VFC HK416C (GBB)

噤D匣點??VFC用唔到, 一般WA又用唔到???

找到答案了~
It use G&P M4 GBB P-Mag(WP139B), but the valve lock of P-Mag must be modified.

Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

引用:
原帖由 kai_matt 於 18-2-2013 14:47 發表
就咁睇片係爽
好驚佢bolt lock又係好快死
自己又唔識種鋼
VFZ好似原裝係鋼bolt stop, 鋼磨亞鉛bolt底角係咁禁網球拍唔多會長命, 所以長久無辦法都要種鋼
可用番WA做法,個亞鉛底角蝕到咁上下可以磨L角, 再蝕一排有工具最好試下種鋼釘,
冇就DIY粒縲絲執位種落去, 用大支粗針打去L角開洞都ok的, 當然最後要上膠&揾支報廢bolt試左先

回覆 47# 的帖子

too complicated for me........

回覆 46# 的帖子

佢呢支用WA切氣件睇相好似冇左V記切氣件, 應該冇得同時用v記&WA匣
定雙通都得?

回覆 48# 的帖子

試下冇壞, 當玩蝕到完全lock bolt唔到先搞都未遲,搏一搏又有排用
修修銼銼粒縲絲外型唔難, 開洞揾出面用機會省心安心d

回覆 50# 的帖子

u r rite...
but I hv to get this gun first, haha

I got it already be4 CNY. But the gp mag come with the 416c cannot work with my gp gbb.
the little wheel at the top of the mag will頂bolt with my gp gbb

係英雄問左,支G&P custom 416c 一定要買番佢隻改短左既pmag,即係又係孤兒匣
signature oversize

引用:
原帖由 Terryimac 於 18-2-2013 21:18 發表
係英雄問左,支G&P custom 416c 一定要買番佢隻改短左既pmag,即係又係孤兒匣
甘一套匣服侍一支鎗又係死

引用:
原帖由 Terryimac 於 18-2-2013 21:18 發表
O shit.....

引用:
問左"明槍"話會有專用匣返
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

即係話我隻gp pmag 比佢改完就其他gp gbb用唔番!??
咁其實無乜大作為wow...

引用:
原帖由 RCman 於 18-2-2013 21:21 發表

甘一套匣服侍一支鎗又係死
一槍3匣又無四千幾,我都好鐘意416c,

死忍爛忍忍到宜家,今晚都係無買到,再觀望下今次係咪值得落坑...

引用:
原帖由 jacko 於 18-2-2013 21:30 發表

問左"明槍"話會有專用匣返
咪就係得佢“專用"lor

引用:
原帖由 Zaku 於 18-2-2013 21:37 發表
即係話我隻gp pmag 比佢改完就其他gp gbb用唔番!??
咁其實無乜大作為wow...
就係因為改短左所以隻匣上番GP wa gbb會頂bolt底..

發新話題