18 12
發新話題

DIY之ARES電筒槍

取消高亮

DIY之ARES電筒槍

話說上一次DIY 6P9 http://www.civiliangunner.com/cg ... 4&highlight=6p9
剩下一段電筒,存之無謂棄之可惜.沉思片刻忽發奇想,決定做一支電筒槍!
記得以前看見過一次,再查一次....真槍價格USD$895!!!!實在太瘋狂!
http://www.autoweapons.com/products/othergoodstuff.html

地球上主要有三家制作,CSG,Ares和我.先看圖片:
CSG:

Ares:

基本上"民用"電筒槍主要由美國做,MAG-LITE改造打的都是.410ga.細一點就有.45acp,.22.由於我想區別玩具和真的不同,我刻的是12ga.
之於為何我選ARES而不是CSG,為的是藉此弄一個引人的標題....我不否認是個標題黨.Hahahaha.

手工鑼銷,鐳刻,零件從五金店找.原來半截DIY 6P9時的廢物太短不能用....只有買一支新的去改

按真槍計算,不過End Cap不仿真.若要找人車削一個,就費錢,費錢就不是我DIY的原則了.

只能觀賞/照明,不能發射.

小畫家做的圖

MAG-LITE全家福

謝謝各位觀看

師兄死圖

引用:
原帖由 mauser14 於 24-2-2013 06:48 PM 發表
師兄死圖
i can see

吾知點解我見到全部問號
可能我有問題

photobucket 既link wor.仲有無人睇吾到?我睇到,album又無lock....

應該係我問題,RCman師兄個題都系全問號

攞黎擺响我度一兩同你改LED胆

用tanaka/ madbull個隻shell打係打得出彈

我最近睇图也变左8成係藍色?号

引用:
原帖由 loveless 於 24-2-2013 20:07 發表
攞黎擺响我度一兩年同你改LED胆
一兩年....不如改核能

Ching you should DIY it to accept .410 gauge

你想用黎打乜野彈呀?
最似係T記叉氣彈啦喎~
但個尺寸明顯唔同............

一支不能打的電筒姐ma

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 28-2-2013 21:15 發表
一支不能打的電筒姐ma
不如做個殼黎入粒M10左輪叉氣彈啦~
睇起黎又真實、又打得! 最重要係無乜力~

唔打得,咁淨係整個樣?

18 12
發新話題