24 12
發新話題

YUGO SKS With Grenade Launcher

YUGO SKS With Grenade Launcher

一直都係賣得超平的 SKS,喺一片槍械搶購潮中,升價幾倍。以前間間槍鋪都有,而家有錢都未必買到,重要平到痴線都冇人理。冇法啦,世界變。

SKS 喺大陸同俄羅斯常見嘅步槍,大陸/俄羅斯好多兵種列隊時拎住有刺刀的,多數都係 SKS。而我呢一把,一睇就知係南斯拉夫,點解? 因為有 grenade launcher,將 gas pistol 上個制啪向中間,grenade launcher sight 就可以打開,同時將 gas pistol 截氣,由 semi-auto 變成手動 bolt action,免得發射 grenade 時連發出意外。發 grenade 時要配冇彈頭空彈,由於 grenade 要每個同政府登記嚟買,基本上普通人係買唔到的,好多人就會自製或買個冇嘢爆的 dummy grenade,搵個空地玩,都幾過癮的。

十發 fixed magazine,廿秒就可改裝,拆開個 trigger group,就可以換個三十發的,但 NYS 唔可以咁做。

喺支槍寄到前,竟然俾我發現某 online shop 有 7.62 x 39mm 子彈賣,簡直難過香港抽 iPhone,基本上賣到貴貴嘅 7.62 x 39mm 同 .223/5.56 子彈都會被槍購一空,唔理咁多,即刻 order 一千飛。Steel case 子彈用於俄系槍械係冇問題的,只係要勤啲洗槍。橫掂我次次去完 range 都會洗槍的,所以對我來講冇影響,平好多添。

附件

1-3-2013 14:41

1-3-2013 14:43

1-3-2013 14:44

1-3-2013 14:45

1-3-2013 14:45

1-3-2013 14:46

1-3-2013 14:47

Like

Fix mag 都好!大陸仔用AK mags對企會的確有Risk! 想當年袋鼠島周街都有!

Good condition

引用:
原帖由 rho837 於 1-3-2013 05:04 發表
Like

Fix mag 都好!大陸仔用AK mags對企會的確有Risk! 想當年袋鼠島周街都有!
係啊,Tasmania 單大鑊嘢之前,澳洲好興 SKS。而家美國賣到鬼死咁貴,加拿大而家重係賣緊幾十蚊一支。SVT40 亦係二百蚊加紙,美國上千蚊都買唔到。

眼都紅!!!

I like sks very much,but nobody make airsoft......damn

嘩........你屋企蓄下蓄下,
有幾多支槍同彈藥呀??

引用:
原帖由 小黑 於 2-3-2013 01:50 發表
嘩........你屋企蓄下蓄下,
有幾多支槍同彈藥呀??
呢兩個月真係買咗好多,重有支槍星期五到咗 FFL,我未得閒去攞,下星期先去搞。另外搵緊支英系正嘢,子彈同刺刀都買好了,點知前日 auction ending 前一刻失蹄,而家努力搵緊。

跟住落嚟重有大把靚槍要買。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2-3-2013 07:15 發表
I like sks very much,but nobody make airsoft......damn
冇氣窗咪玩真窗鑼

點解ny可以有但加州唔得  !同埋ny唔係只可以有七發咩?

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2-3-2013 07:15 發表
I believe you can DIY one..
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 lululam 於 1-3-2013 14:41 發表
一直都係賣得超平的 SKS,喺一片槍械搶購潮中,升價幾倍。以前間間槍鋪都有,而家有錢都未必買到,重要平到痴線都冇人理。冇法啦,世界變。

SKS 喺大陸同俄羅斯常見嘅步槍,大陸/俄羅斯好多兵種 ...
好正呀
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 Tekkno 於 3-3-2013 07:23 發表
點解ny可以有但加州唔得  !同埋ny唔係只可以有七發咩?
The new act isn't in effect yet. We can still buy these 10-round mags at this moment. 10-round mag is okay after 04/15 if you fix it for 7-round only. But not many people would care. At least I won't.

Hope you guys in ny can repeal this law ASAP

引用:
原帖由 lululam 於 2-3-2013 15:24 發表

呢兩個月真係買咗好多,重有支槍星期五到咗 FFL,我未得閒去攞,下星期先去搞。另外搵緊支英系正嘢,子彈同刺刀都買好了,點知前日 auction ending 前一刻失蹄,而家努力搵緊。

跟住 ...
有機會過美國個陣, 去搵你參觀下得嗎???

引用:
原帖由 2slow 於 3-3-2013 21:29 發表

I believe you can DIY one..
DIY大哂就無工業la

24 12
發新話題