發新話題

安全鞋一問

我著walkershop安全鞋
防滑底,油都可以
膠頭腳掌位鋼底
我覺得唔錯
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

我見E興趣果度D 5.11好似有三百幾一對

唔知好唔好著

其實唔介意有小小瑕疵既話都可以上老莫買軍boot  印象中最平$()有對

嘩!
估唔到有咁多位師兄指教小弟
真係多多指教

我念我未必會選擇CAT  
始終價錢較貴(對我來講)

老莫買Boot可以有乜瑕疵?

老解Boot又點平點正法?

希望師兄可以再—指教

如果魔法是真,哪就是科學

偽君子!永遠虛偽!

而家已經唔用鋼頭,用composit toe (複合頭)
因為鋼頭鞋,個頭一撞爛,D 鐵就會爆開,你隻腳D血就會爸爸聲咁流。複合頭就唔會爛,安全好多

回覆 1# 的帖子

老實講,一般安全鞋又重又透氣差
跟本就唔係比你用係打war game 呢d要跑黎跑去既活動
我開工日日都要著,用黎跑簡直搵自己笨
而且你根本無需用到佢既保護性能,打war game而已,不是上真實戰場
如果你手頭只得百幾銀,你不如儲多點再買對行山鞋/軍boot 好過

好多ching都話老莫d boot有小小問題  我個對就鞋頭有小小位車錯  不過真係真品

安全鞋同和平飯店既情況有點相同
著住打game唔會令你變得安全
因為安全鞋通常預人係地盤平地做野用 唔會預你跑
而地盤有個工種既人係合法免穿安全鞋:棚工
因為著左安全鞋 鞋底既鋼板會令你無左著地觸感 變相更易差錯腳 失平衡 更危險

回想當年!我都係一個窮苦學生!大學第一年以經冇錢買跛鞋!去買對半價7成新易手黑色安全皮鞋!番學; 做GYM; 番餐館; 入廚房!兩年半日曰穿著住!腳趾公起灑厚皮!腳子頂生雞眼!穿壞腳!

你唔好學我!

關於呢方面... 其實我都有個疑難 (我係0經驗新手)

我都想準備join 團去玩, 一心諗住自己有對 dr. martin 無死.. .

突然間先醒起我個時懶特別咁買左對 黑色.. 但個鞋底同底邊都係黃色... 鞋帶又係黃色....
依家正愁緊唔知點好, 又唔想買多對 (成屋都係鞋)
但咁著出去 係唔係真係博俾人射死

依家有點頭痕

(話說我個時著住呢對鞋去通山通沙石地走黎走去, 好爽咁..)

揀對搵笨V底鞋用嚟行山踩草都唔錯。

引用:
原帖由 bonedog 於 12-3-2013 17:41 發表

我都想準備join 團去玩, 一心諗住自己有對 dr. martin 無死.. .

突然間先醒起我個時懶特別咁買左對 黑色.. 但個鞋底同底邊都係黃色... 鞋帶又係黃色....
...
照去
大把人著波鞋照打

....黃色鞋帶就吋左少少

引用:
原帖由 bonedog 於 12-3-2013 17:41 發表

...
Dr.Martens,細個讀書果陣時,成日著住去踢波跑步打韆鞦...其實係打籃球。

現在的Dr. Martens 並唔係Dr. Martens. 非常玄

發新話題