發新話題

[G&P] GP WOK M4A1 KIT請教

引用:
原帖由 siman2003 於 12-3-2013 06:27 發表
要改鋼件點解唔買WOC呢
因為套kit太平 1000多小小就有槍玩
我又淨係要佢個身同發射機組
其他費事晒

引用:
原帖由 loki 於 12-3-2013 07:05 發表

因為套kit太平 1000多小小就有槍玩
我又淨係要佢個身同發射機組
其他費事晒
咁QXF 果套火控kit咁你喇
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

要換件呢幾樣都夠做,
鋼撞針、有轆擊鎚組, 板機, 單發司牙, 擊鎚&板機PIN(豬P PIN見過會打斷)同埋buffer stop掣,
最後如有槍機反彈,連發打幾吓停或疾疾地, 就換埋HHR buffer or 尾部有回彈buffer,
唔用鋼bolt鋼lock要種鋼,唔種唔多耐玩,可以隻角蝕到咁上下先種, 原本Hopup都可以, 換hopup膠聽講再好啲,

小弟個時支WOC只換左鋼buffer stop 除左bolt lock角蝕無爛過野 ,
而家隻亞鉛hopup裝左去井成到打咁耐都無事, 唔一定每件都鋼件,最重要Fit到位配合到夠用就ok

最後都係建議打到咁上下蝕得緊要或爛左,每一兩件配合咁換會好啲,
橫掂想換鋼件, 拎預左要換個份亞鉛件試下磨合磨順佢粗打先, 爽打完打爛先算,又唔哂左原裝個份,
又有經驗執件都易啲上手,因為一百幾十蚊個啲平件特別係飛機/鋼内件既尺吋...買左裝個時就明

撘單想問問, 唔知市面係咪得番青蛙花既kit?
Navy同Marine 短管kit有冇機會仲有? 唔該師兄

引用:
原帖由 gainax 於 12-3-2013 17:47 發表
o下青蛙花唔似你作風喎

引用:
原帖由 gainax 於 12-3-2013 17:47 發表
我見好似得番2套

1套係青蛙, 一套係magpul
我生得聰明得罪你咩!!!

之前見過 m7a1 kit !
你的日子如何,你的力量也必如何

回覆 20# 的帖子

青蛙就唔太啱了..主要見到e記有Marine花既wok kit但賣哂,想搵黎平平地裝番啲雜骨&雜托砌下粗打下,
唔砌軍版就唔執著 ,啲花唔太介意

回覆 21# 的帖子

magpu!版個價唔吸引,我又重覆有個份托所以想搵普通kit, 無就放棄了

引用:
原帖由 gainax 於 12-3-2013 21:51 發表
magpu!版個價唔吸引,我又重覆有個份托所以想搵普通kit, 無就放棄了
其實我一路想知, 到底其他kit係冇得賣定唔再出
我生得聰明得罪你咩!!!

回覆 25# 的帖子

師兄講邊隻wok kit? magpu! kit唔係仲有貨? 講下面呢啲係既我都想入隻

其實我最想要馬仔kit, 青蛙花比多三舊換馬仔我都ok或有冇師兄有興趣

引用:
原帖由 gainax 於 13-3-2013 10:13 發表
師兄講邊隻wok kit? magpu! kit唔係仲有貨? 講下面呢啲係既我都想入隻

http://www.popularairsoft.com/files/images/GP-WO ...
馬仔花只有買GP出的V5成鎗至有,連12" DD骨至係賣$@#))
其實都ok,
另,師兄圖中的Marine 花WOK kit我買過,不過係14.5"版本。
好早之前GP剛剛出WOK M4kit時有出過三款的。
不過之後就無再出了,只係得青蛙身.....到現在都只係得青蛙了。

回覆 27# 的帖子

原來係咁…
其實V5幾底玩小弟都有考慮,只係而家多左條RAS骨三角準星同托,入左V5又係多番出黎哂左佢
咁啱醒起有人放下身, 收到就入青蛙kit再報告,冇就暫時算,完滿解決唔浪費,希望順利
唔該哂師兄們解答

我就係唔想玩青蛙先去玩moe.. 但一樣執到hihi ,
如果唔想攪餐幪大可以買成槍玩,又多d 款揀。

自己砌最大好處係充份了解gbb 每一部份。

同埋青蛙真係好死平,明搶好似先金紅only

引用:
原帖由 gainax 於 13-3-2013 11:07 發表
原來係咁…
其實V5幾底玩小弟都有考慮,只係而家多左條RAS骨三角準星同托,入左V5又係多番出黎哂左佢
咁啱醒起有人放下身, 收到就入青蛙kit再報告,冇就暫時算,完滿解決唔浪費,希望順利
唔該哂師兄們解 ...
忽然醒起原來我有隻士啤青蛙上身, 但冇下身

發新話題