發新話題

[G&P] 越戰經典---Colt CAR-15

回覆 58# 的帖子

飛機底口小小刮到邊位無乜影響, 刮到去"口"入面先漏走啲氣 前面上彈杆我支冇乜事,
其實WA設計到咁又難怪, 因為真鐵個bolt stop係頂住bolt頭下面,
GBB照跟就唔太可行, 因行程過長同到上彈杆"蝕", 所以估佢就快快手改左係隻L角lock

同埋條bolt 點解易爆L角又唔做厚啲,因為佢偷薄左bolt內部要黎裝內徑大既飛機,但又要為高仿真外型就無辦法,
個人認為可以縮細縮短塊擋片令個易爆位硬淨一啲(但唔爆點賺$$ )

回覆 60# 的帖子

haha, no la
the CAR-15 stock got a special selector, and a super short piston; and they simply don't fit the kit

And I changed the chrome silver bolt carrier instead of the original grey one

引用:
原帖由 kai_matt 於 19-3-2013 21:05 發表
300%recoil kit係裝唔到嘅

Bolt carrier太薄,種唔到鋼

飛機被削係由於飛機被bolt carrier頂出咗,執過已ok

Charging handle因為粒buffer所以長咗,每開一槍都撞一下,所以斷咗

...
種縲絲應該得, 定係豬P做薄左

引用:
原帖由 gainax 於 19-3-2013 21:20 發表
飛機底口小小刮到邊位無乜影響, 刮到去"口"入面先漏走啲氣 前面上彈杆我支冇乜事,
其實WA設計到咁又難怪, 因為真鐵個bolt stop係頂住bolt頭下面,
GBB照跟就唔太可行, 因行程過長同到上彈杆"蝕", 所以估佢就 ...
所以wa system真係存在住好多理想同現實既問題
我生得聰明得罪你咩!!!

回覆 65# 的帖子

冇影響功能唔算係問題既, 只要針對個兩個地方調整可以耐玩,換CNC鋼件再調整基本唔爆又耐磨,
想更耐用只有改番厚條bolt或縮細隻飛機, 但個外型會失真或影響後座力,
KSZ bolt同蛇bolt就係例子,一把落場好但結構冇乜收藏價值,另一把掉轉, 所以GBB仿真同性能同耐用度難以全部滿分至高水平
得一想三太難為Gas推動了,CO2推動唔計

師兄有小小問題,我見槍身marking係cal.223,小弟見識小唔知真鐵係咪用.223子強嘅呢?

回覆 67# 的帖子

yep, in Vietnam War

E支有全鋼件ver ?!
係咪有支係前節長D既款?
thanks

@@

咁短gei

回覆 69# 的帖子

plz read the before pages carefully

引用:
原帖由 kai_matt 於 28-3-2013 00:29 發表
plz read the before pages carefully
IC原來果支叫M16VN~ 睇翻資料Gp m16vn多鋼件過你依支@@
個兩支一樣咁靚仔!
btw朗哥是店名還是樓主朋友?
若買的話都想舊化下
此終舊化左有味道好多!
thanks

引用:
原帖由 冰影 於 28-3-2013 01:44 發表

IC原來果支叫M16VN~ 睇翻資料Gp m16vn多鋼件過你依支@@
個兩支一樣咁靚仔!
btw朗哥是店名還是樓主朋友?
若買的話都想舊化下
此終舊化左有味道好多!
thanks
朗哥 is the boss of "QXF"

引用:
原帖由 tf141 於 28-3-2013 02:03 發表

朗哥 is the boss of "QXF"
Ic thanks
知唔知大約幾錢一次舊化? ( m4/m16)

回覆 74# 的帖子

不如自己出去問
郵局隔離
M4, m16個size差咁遠
你去同我去個價錢又唔同
答你唔到

發新話題