發新話題

[G&P] 越戰經典---Colt CAR-15

呢支係筍盤
但搞搞佢好o咼...

引用:
原帖由 hansoncheung 於 16-3-2013 10:54 發表
師兄支 car15 的確正。恭喜入手好槍。 看了圖之後,小弟有好奇一問, ching 支 gp 個buffer retainer 同lower receiver 均採用真槍設計, 而支 bolt 也有裝了延長零件。 與一般的gp gbb 不同。難道 gp 改用真數??請 ...
GP 在2011年唔知發乜野神經, 忽然出左呢支號稱真數身的car-15. 定價在2千以下. 槍身當然唔係billet CNC.
隔左一排, GP用同一組身再出埋全鋼件VN. 定價在3千以下.

只此兩款. good stuff, almost like a best kept secret...

引用:
原帖由 kai_matt 於 16-3-2013 11:11 發表
點搞點搞
請笠兄點明小弟
你睇番上面方師兄俾你o個張圖
你o個bolt stop現在係裝少左粒鋼的~~

引用:
原帖由 kai_matt 於 16-3-2013 14:25 發表
ProWin短匣已入手
遲啲再補相
我睇下upup到片上黎
丁丁聲?
你要既聲係CHUK...CHUK, CHUK...CHUK, CHUK, CHUK....

DEA 碌KAC真係索到呢
呢張圖中o個碌好似有點耐人尋味

上身是KAC 當年用標準635改消聲, 年份應該同佢支消聲左輪狙擊槍差不多, late 1980s.
耐人尋味= 圖中下身閘位冇窿窿.....

Trigger 條野係防自轉 anti-roll pin, 裝後trigger 及 hammer pin被鎖死不能走位.
防自轉原本在pre-ban年代真係有用, 尤其是9mm / .22 full auto時ROF超快, hammer pin 真係會走位.
依家223 得semi都要裝, 就變得有點係人云亦云潮物多於實用需要.

GBB有用, 因為成本關係大部份下身合金用料密度唔會太高, 會淋過鋼pin, pin可轉動的話會把下身窿位磨大.
派米井勝之類, 按道理冇乜需要裝....

引用:
原帖由 kai_matt 於 18-3-2013 11:22 發表
同埋想問下angry gun 300% recoil kit係咪都落到呢枝槍?
落到, 你想姦死佢?

引用:
原帖由 kai_matt 於 19-3-2013 21:05 發表
300%recoil kit係裝唔到嘅

...
???
Car-15條buffer tube 應該係同UBR / entry stock 之類一樣長度..
死火喇老點左你,有D面紅

發新話題