發新話題

咁多位大哥最岩新手收集既英軍裝備清單可唔可以介紹比我阿~?

MTP 都是強國出品

最近見到個G1 Osprey mk4 Tan 減到去88鎊 有啲心動:S 諗緊買mk3 定 mk4 tan 好
師兄們比比意見:O 仲有 問問師兄們 如果想搵一件有6mm pouch既dpm vest 係唔係一定要買molle 散買先得
唔該

引用:
原帖由 sergeant3007 於 6-4-2013 01:19 發表

哦, 不過我多年前在周X記買了, $100.
我響英國買一套齊袋(連帆布背包)都要500蚊

引用:
原帖由 HiuPaTricK 於 6-4-2013 07:42 發表
最近見到個G1 Osprey mk4 Tan 減到去88鎊 有啲心動:S 諗緊買mk3 定 mk4 tan 好
師兄們比比意見:O 仲有 問問師兄們 如果想搵一件有6mm pouch既dpm vest 係唔係一定要買molle 散買先得
唔該
88 連埋shipping 咪去lor~~~
MK4 tan 仲小過MK3, 你找袋仲難…
比我就平平地入件MK3 之後再入MK4(A) MTP

"一件有6mm pouch既dpm vest"
語癌出沒注意?!

引用:
原帖由 小邪神 於 5-4-2013 23:03 發表
有冇大陸貨- -?
我純粹想copy
英軍野無幾多copy
最平的一set(唔計SLR年代野)
DDPM/DPM一套 ~350-500
bush hat ~200
chest rig ~500
boot 600-700
belt 100-200
gloves 250-400
2000落樓全真品

回覆 19# 的帖子

Dpm or ddpm 件general propose vest 個袋入面好似有6mm pouch。不過冇玩太耐,唔sure
Exemplo ducemus
[img][/img]

引用:
原帖由 HiuPaTricK 於 6-4-2013 07:42 發表
唔該
Mk4 只得MTP .
個件係tan OA。你問下鬼佬幾錢運費先算啦。
跟係ddp mk3.
中間重有一堆唔同色既OA II
[img][/img]

回覆 19# 的帖子

好多人上網買嘢,都無留意運費或者個seller 寄唔寄香港。就算寄。風險又唔預算埋。

2kg 空郵掛號已經$3xx

過左已經要double 運費

呢個鬼佬開£80 運費。吹脹
[img][/img]

引用:
原帖由 marcooo 於 6-4-2013 13:07 發表
好多人上網買嘢,都無留意運費或者個seller 寄唔寄香港。就算寄。風險又唔預算埋。

2kg 空郵掛號已經$3xx

過左已經要double 運費

呢個鬼佬開£80 運費。吹脹
80X14.5.....嘩!

Anti-virus for Iris Chan 都未使咁貴啦.
膠人不滅! 膠貼長存!
討論M14 點少得我?
http://www.youtube.com/watch?v=1AjqN-5rBM0
http://www.youtube.com/watch?v=F4CowGhcl8g&NR=1

師兄們 沒講我本人住英國  所以運費平好多
見咁多師兄都話唔好 都係買返第二件vest-.-..
唔知師兄們知唔知有冇咩vest配dpm 比較好(最好有6mm pouch)
做成唔會 唔好意思
再一次唔該各位師兄

回覆 25# 的帖子

Dpm General purpose waistcoats (公發)

內袋有手鎗袋同mag pouch (for 9mm pistol)

亦有好多袋係出面,可以放6mm bb 膠樽
[img][/img]

-___-打左咁耐 原來一直打錯左6mm....係9mm pouch先岩...唔好意思咁多位....
仲有唔該哂樓上師兄既回覆

6mm 無錯喎,你隻夾的而且確係裝6mm 彈

回覆 28# 的帖子

問題我係要個pouch唔係隻匣
已經柒得不能再柒了 鬼唔知匣裝6mm咩
補多句
Dpm General purpose waistcoats 係唔係內有裝9mm既pouch?

回覆 29# 的帖子

#25 答左重唔明?
[img][/img]

發新話題