發新話題

[WA] 購買 WA STSTEM M4一問

引用:
原帖由 loveless 於 4-4-2013 22:47 發表
以自己過往經驗,
講幾多寫埋論文都冇用
通常第一支槍都係送死居多

有一樣野係好得意既事實:
有時我地用左無盡精力時間金錢得出黎既結論
係要確實地、無盡地瀨過屎至感受得到
所以對第一次買槍的朋友, 某程度 ...
唔知係唔忿氣定乜,WA呢舊屎踩極都仲係會叉隻腳埋去

引用:
原帖由 mikefua 於 4-4-2013 19:47 發表
想請問下gp 既 moe 又是咩來喔

我用圖去答你
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 garyyanykw 於 4-4-2013 22:55 發表

你諗下點解明將咁難食仲咁多人去食就明架啦

愈叫你唔好做就偏要去做

想請問下gp 既 moe 内裡D件 係咩物料喔
是鋁嗎??? 咁moe耐唔耐玩呀?

MAGPUL Licensed G&P M4 Carbine MOE GBB Rifle (Black) $2600 是這枝嗎?
KWA M4 GBBR Magpul PTS Edition (System7 Two) Black (2x Mag Package) $3400

我係易hobby見到
2枝價錢差不多 , KWA 有2隻夾 , 請問這2枝邊枝好D , KWA D 補件係咪好少同好難買架 ??
thanks

引用:
原帖由 mikefua 於 4-4-2013 16:53 發表
其實我只係想買把m4 gbb 打下,耐玩D,
見到gp有很多件換,所以先諗住簡佢,
請問各位師兄,如5000以下,
有咩好選擇呀
如果我係你,未玩過GBB m4但有$5000,咁我會選擇去台灣露天拍賣bid技客製ksc陽極深刻字嘅軍版m4返嚟!!
可惜………我無$5000……

引用:
原帖由 mikefua 於 5-4-2013 17:46 發表

MAGPUL Licensed G&P M4 Carbine MOE GBB Rifle (Black) $2600 是這枝嗎?
KWA M4 GBBR Magpul PTS Edition (System7 Two) Black (2x  ...
二選一無經濟理由就一定係KWA M4 magpul
伸報:我成手都係WA M4

引用:
原帖由 garyyanykw 於 4-4-2013 22:55 發表

你又唔好咁講,我同我啲朋友都有用緊WA系統,不過係PRIME身+鋼件姐,早兩個月前先在砌多枝PRIME,槍槍有力,又直又遠

不過我都想買枝KSZ,拒係冇PRIME身出,買唔落手

引用:
原帖由 ming7778 於 5-4-2013 20:58 發表

你又唔好咁講,我同我啲朋友都有用緊WA系統,不過係PRIME身+鋼件姐,早兩個月前先在砌多枝PRIME,槍槍有力,又直又遠
但唔知心理作用定係乜,自己支WA泊埋朋友支KSC度硬係覺得冇咁直同準

引用:
原帖由 RCman 於 5-4-2013 20:39 發表

二選一無經濟理由就一定係KWA M4 magpul
伸報:我成手都係WA M4
講真唔係成手WA匣同件我都想轉KSC

引用:
原帖由 mikefua 於 5-4-2013 17:46 發表

KWA M4 GBBR Magpul PTS Edition (System7 Two) Black (2x  ...
鋁, 你就想呀

woc又好wok都好, moe入面都係啞鉛

引用:

屎係抄WA又冇質數果堆, 正廠WASV好打又少好多問題,只係太貴又要換件而家有KSZ不如轉系統,更平氣化勁又穩定過佢,
但玩GBB唔係好打就得,有好野可以玩埋,個人睇法要講平衡度,

其實有留意開就睇到其它系統一係好打但唔真實, 一係真實但唔點打得, WA介符中間位
但件/款/鍛造都完勝其它, 不過都係建議玩KSZ, 因為呢個系統最打得首先滿足爽扣雞先,其它野自己降低要求就得

WE 新版,KSC/KWA magpul 版,同prime wa 版都試過。
如果想一開箱打得,冇鑊氣KSC/Kwa 一定係number one.
佢衰在冇CNC 身,同hop up 比較難set d 之外。
基本上冇問題,亦都好耐用。Pmag 夾大機會溜氣,不過識搞,搞一次就ok。

WE 新版open bolt 加第二代夾都ok, 而且又有CNC 身,有好多位都reinforce 左。
用Marui pistol/ VSR hop, 夠consistent. 不過用左trigger box,失真左少少。

Prime WA係金錢坑,要好打好用,要搵到最夾既parts,要時間,要心機。

引用:
原帖由 garyyanykw 於 6-4-2013 01:46 發表

講真唔係成手WA匣同件我都想轉KSC
相同情況
因為已經好多匣及件,如果再開多一個系統。
無甘多$養佢地

想請問一下師兄,kwa D補件是否好難買,
和好少呀,不似gp 件咁多件

發新話題