發新話題

[WA] 購買 WA STSTEM M4一問

小弟之前都問過love 師兄,雖然佢建議係好好就係買身 + 鋼套件自己砌,而我呢個moment 都係知道好野。

只是當時淆底+ 嘜都唔識個腦嘜概念都冇,最後買左套 gp moe 件砌。

整體來說冇問題,快扣 30 飛亦是清到。

但全都是亞鉛件,亦未落場 ( 未買匣 ) ,

至於 ksc 就不嬲人人讚,但我為左一個原因而冇揀ksc :匣成800 克+重,實在難以接受...

請問師兄,ksc = kwa??
咁配件多嘛,易買嘛

引用:
原帖由 jpg 於 6-4-2013 06:44 發表
Pmag 夾大機會溜氣,不過識搞,搞一次就ok。
師兄可否詳解?

引用:
原帖由 RCman 於 6-4-2013 10:07 發表

相同情況
因為已經好多匣及件,如果再開多一個系統。
無甘多$養佢地
但WA 款,件始中多D選擇,不過我都有諗過買枝KSC粗打
Ken's Custom Magpul M4  

引用:
原帖由 mikefua 於 6-4-2013 15:44 發表
請問師兄,ksc = kwa??
咁配件多嘛,易買嘛
KSC 係台版,
Kwa 係美版。
佢地槍身尺寸有所分別,不過大部份可共用。
KSC 同kwa 唔係好多補品,配件亦唔算多。
不過係美國,kwa 有原廠件配。
同埋kwa 真係好耐用,我有朋友打左兩萬發,除左hopup 同飛機要換外。
其他件完全冇問題,仲lock 到bolt

引用:
原帖由 ner 於 6-4-2013 16:46 發表

師兄可否詳解?
Sorry, 槍同夾都已經賣左,如果唔係可以影相解釋。

引用:
原帖由 jpg 於 6-4-2013 06:44 發表
WE 新版,KSC/KWA magpul 版,同prime wa 版都試過。
如果想一開箱打得,冇鑊氣KSC/Kwa 一定係number one.
佢衰在冇CNC 身,同hop up 比較難set d 之外。
基本上冇問題,亦都好耐用。Pmag 夾大機會溜氣,不過識搞 ...
其實KSZ個槍身已係鋁製, 換CNC槍身仲貴過支槍,唔多值咁換法,
而成個身換會有工差問題,佢只欠一體成型上身, 出個鑄鋁上身都夠玩又平得多

另外拎原本個身去做陽極, 以佢本身係三片上身, 咁整其實只會做鬆左更唔穩陣,而客制費貴寄又煩, 等得等下換身仲好

講番WA, 衰在仿製野有改間間唔同數, 彈匣抄得差打折,
工差影響密氣度,影響條bolt行得夠唔夠順有冇撬起, 加上彈匣氣化能力, 以上好與壞係上天同落地分別,
而家冇可能玩又貴又膠身既正廠WA去執 ,所以玩copy要自己搞掂,
不如大家轉玩KSZ,平放哂堆WA仲好

KSC 係台版 , Kwa 係美版 , 咁ksc會否好D ,

請問佢地D配件係香港可以係邊買到....我不想一壞就要變神台槍

謝謝師兄

引用:
原帖由 gainax 於 7-4-2013 06:35 發表

不如大家轉玩KSZ,平放哂堆WA仲好
冇可能.
KSC 得一個採吋, 唔夠自尋煩惱
係WA至可以帶俾你呢件唔fit、o個件塞唔入、長左短左高左高矮左既樂趣

回覆 39# 的帖子

玩WA唔買WA野已經係自尋煩惱, 正如馬記手槍去換過吉打身既結局,
而家全部零件唔係WA, 樂趣更大

禁如果以G&p支M4 carbine v5 gbbr做底,換Pro-Arms L119a1 barrel,RA精密管連HOP UP,RA鋼槍機,RA鋁合金飛機,RA鋼製三連發板機組,RA鋼製擊錘,RA後座力加強Set v.3,G&p鋼製bolt stop(吾知重有冇內部零件未數而換鋼會好D )會吾會耐打好多同力水落番1.4左右?同其實WA GBBR System係邊較hop up?

我唔係賣槍,不過我想分享我既WA系統用咩料,
不過要記住,原裝新彈弓太硬,唔玩時保持bolt stop ,咁就會好軟

其他外件嘢平有平玩,貴有貴玩,我就平玩多 ,MadBull & URX骨直上G&P& PRIME身
所以我唔明有啲人話一定要用真骨先可以直上
prime身
prime hop up
牛牛60度紅色hopup膠
ANGRY GUN 6.03 9.5"內管
G&P鋼內件
RA鋼bolt
金屬飛鏢
短皇冠頭
可打1.8j

搭單一問THX~
井勝唔知11定12年版
用咩飛機好
同點分咩年版??

引用:
原帖由 laiwangkai 於 12-4-2013 17:31 發表
搭單一問THX~
井勝唔知11定12年版
用咩飛機好
同點分咩年版??
好多師兄會改用enegy膠飛機.
井勝下身係一個英文字母加6位數字作流水號, 2010年之前係S字
2010開始用W310作開頭, W311即是11年

但我從未見過W312...

引用:
原帖由 loveless 於 12-4-2013 18:01 發表

好多師兄會改用enegy膠飛機.
井勝下身係一個英文字母加6位數字作流水號, 2010年之前係S字
2010開始用W310作開頭, W311即是11年

但我從未見過W312...
師兄我係咪買到假野...
W312024....

附件

12-4-2013 18:06

發新話題