發新話題

[WA] 購買 WA STSTEM M4一問

引用:
原帖由 laiwangkai 於 12-4-2013 18:06 發表
師兄我係咪買到假野...
W312024....
我係話我未見過姐
KWS有擺出來的都仲係11

引用:
原帖由 loveless 於 12-4-2013 18:39 發表

我係話我未見過姐
KWS有擺出來的都仲係11
因為呢支2手收返黎
唔知咩版
好小人話自己有12年版

回覆 47# 的帖子

就o甘睇相又唔似係搞鬼野.

你可以卡下條上身骨有冇做窄左
或下身bolt stop位置有冇車到亂七八糟

回覆 48# 的帖子

咩事都冇先搞鬼
上下身岩岩好冇問題
bolt又無事
上身骨上真品T1完全岩位無問題

引用:
原帖由 laiwangkai 於 12-4-2013 17:31 發表
搭單一問THX~
井勝唔知11定12年版
用咩飛機好
同點分咩年版??
井成重製版大慨咁分
09版是 W319xxx,初版用特規重Bolt,後期用WA Bolt配加重鎚
10版是 W310xxx,加厚擊鎚,其它和09後期大同小異
11版是 W311xxx,最大分別係飛機改左小小耐用左,bolt lock有機會做埋熱處理, 其它主要係外表小分別

飛機多數見人用豬P/AGN/能亮
另外係唔係12版(水)多數睇個下身就知如圖, 一分錢一分貨

附件

12-4-2013 21:32

回覆 50# 的帖子

我冇呢個問題
死啦有小小擔心係咪比人呃左

回覆 51# 的帖子

冇假野,因為都係同一生產模具, 分別只有以前井成行貨質數同冇
因行貨只去到11版, W312頭個啲可能較好冇下身問題,咁已算好

回覆 52# 的帖子

唔該哂師兄

師兄小弟有多幾個問題:
1.GOOGLE過都冇W312開頭既井勝,井勝有冇出過12年版?...
2.有D人講用prowin匣d,但係都有d人話g&p匣更好...,其實除左正牌wa外,邊隻匣好d....
3.prowin匣個轆聽講易爆,小弟隻prowin匣個轆都開始花花地,g&p個鋼轆用唔用到落prowin到???
thx~各位師兄~~~

井勝既混亂, 我覺得係來自佢老闆做生意既手法
簽左cybergun後道理上一切受條約管住, 更加唔係井勝一貫作風.
於是ino同cyber發生了好多磨擦
所以好多騎呢野發生左

從生意角度去睇, 諗下呢個邏輯:
11版對比10版係有唔少改動.
流水號減去年份後只有3位數, 即係999支
如果全球到今產量都未過999碌, 而賣到2013年仲有貨, o甘開發成本真係食得蕉...
意思即係, ino廠一定有好多未裝組既槍件. 如果用ino品牌, 就要跟cyber合約既遊戲規矩, 而呢樣係ino老闆極唔願做的事.

我估RA既M4, 某程度上就係檯底傾生意後既結果.

引用:
原帖由 loveless 於 13-4-2013 13:17 發表
井勝既混亂, 我覺得係來自佢老闆做生意既手法
簽左cybergun後道理上一切受條約管住, 更加唔係井勝一貫作風.
於是ino同cyber發生了好多磨擦
所以好多騎呢野發生左

從生意角度去睇, 諗下呢個邏輯:
11版對比10版 ...
井井啲野都係揾代工 , 估計有人走數就多左堆冇牌子冇馬仔次等個堆
之後同R@合作or佢執平野順手客製清自己貴件,
最尾乜乜根同井井傾掂,再次出有牌子b級馬仔版, 但模具老化冇以前質量, 所以叫b級再折扣,
以上純推測,當然亦有可能做戲
不過佢地點都好,有折扣最好 好似個支乜都冇次等版見過台仔先賣hkd3千多啲, 可惜香港冇.唔係拆件用都抵

嘩 ! 豬皮 woc m4 ras gbb rifle 要成 $ 5200  我情願加多幾舊買支 prime 身( boomber ) 內件仲係豬皮鋼件添

引用:
原帖由 hung 於 15-4-2013 21:57 發表
嘩 ! 豬皮 woc m4 ras gbb rifle 要成 $ 5200  我情願加多幾舊買支 prime 身( boomber ) 內件仲係豬皮鋼件添
BOMBER內件好似都係亞鉛啵

Bomber 係用"豬皮"火控鋼件及鋼推彈制,亞鉛bolt

引用:
原帖由 hung 於 15-4-2013 21:57 發表
樓主寫既價, 似乎都係從網上睇番來的N年前定價...

發新話題