發新話題

想問下關於一D气槍問題

想問下關於一D气槍問題

想知道气槍最後幾發感覺無之前禁強正常嗎?(槍夾仲有好多气)

視乎隻匣有幾凍, 連扣十幾發隻匣凍左, 氣化差左, 所以細力左, 好正常
正如冬天打槍係細力D

引用:
原帖由 AUTSZMAN 於 5-4-2013 23:38 發表
想知道气槍最後幾發感覺無之前禁強正常嗎?(槍夾仲有好多气)
正常, GBB (Gas Blow Black) 用既氣體係壓縮氣體, 匣內氣缸氣量愈少, 出力理論上都會愈低.

樓上師兄所講亦係其一.

再補充一點, 打到最後幾飛會變到連slide唔到全程同埋lock唔到, 因為啖氣太細,太細力

引用:
原帖由 chris1 於 6-4-2013 00:18 發表
再補充一點, 打到最後幾飛會變到連slide唔到全程同埋lock唔到, 因為啖氣太細,太細力
咩槍先? 用咩gas?

引用:
原帖由 faihk 於 6-4-2013 00:27 發表

咩槍先? 用咩gas?
Marui支沙鷹滑架好足料, 最後一啖氣射左粒彈出黎連slide都拉唔郁
原裝Glock26最後一啖都差不多, 行半程
打topgas
以上都係最後一發,事後空氣缸

引用:
原帖由 chris1 於 6-4-2013 00:33 發表

Marui支沙鷹滑架好足料, 最後一啖氣射左粒彈出黎連slide都拉唔郁
原裝Glock26最後一啖都差不多, 行半程
打topgas
以上都係最後一發,事後空氣缸
係唔係師兄你差得唔夠耐? 沙鷹我都有, 但係無e個問題喎!
天氣可能係問題之一, 天氣凍會令匣內氣化差左.

btw, 可以考慮用龍氣, 只有w豬屎有. e隻我支鋼slide都可以清匣.

引用:
原帖由 faihk 於 6-4-2013 00:45 發表

係唔係師兄你差得唔夠耐? 沙鷹我都有, 但係無e個問題喎!
天氣可能係問題之一, 天氣凍會令匣內氣化差左.

btw, 可以考慮用龍氣, 只有w豬屎有. e隻我支鋼slide都可以清匣.
唔止一匣, 一匣半兩匣左右啦, 累計到最後幾發
當然我唔知樓主指一匣內最後幾發定一路打打到最後幾發

發新話題