17 12
發新話題

[G&P] G&P WA系統可用GHK G5甲?

G&P WA系統可用GHK G5甲?

G&P WA系統可用GHK G5甲? 好想試下!!!!
http://www.arms-cool.net/forum/v ... ghk%2Bg5&page=2

佢話要換彈弓WO

咁會唔會出現用到g5匣, 用唔到m4匣既情況
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 16-4-2013 00:21 發表
佢話要換彈弓WO

計劃通啦咁就

呢支新匣去到WA系統,有冇係G5咁好效能,我都真係想了解下

引用:
原帖由 Dave 於 16-4-2013 00:29 發表

計劃通啦咁就
就放哂d pmag迎接新朋友

事實上pmag由設計到qc都冇咩留戀既價值

只係平得黎又打得叫爽

相反我又想試下g5隻匣到底係咪就係佢所講緊, 長期打都唔漏氣

我生得聰明得罪你咩!!!

我發現咗可以用G&P條3連發條套件彈弓,不過上甲前一定要拉一下雞先,等同玩WA舊系統手槍,唔拉既話撞針會頂住個蛙老,唔係就會上唔到甲

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 16-4-2013 00:21 發表
佢話要換彈弓WO

未試G5匣,不過屈左彈弓,打到PROWIN 短匣
我用舊彈弓,屈到近90度,沒有貼盡擊針
打PROWIN匣
只係鎚弓要大力D咁解
配置為GP WOK KIT M4,全原裝
落左GP薄BUFFER加兩個5毫子港幣
擊鎚磨至起鎚後擊鎚最高點距離槍身約1.5CM

G5匣冇cut氣WA都用到???
Helium-3 將會令人類文明到達另一個境界!!

引用:
原帖由 lololo 於 17-4-2013 01:25 發表
G5匣冇cut氣WA都用到???
FACEBOOK 見到有CHING話用到,不過果位CHING就話效果嫲嫲
我個人估計,冇切氣會唔夠氣推BOLT,所以要加大鎚弓

引用:
原帖由 kenchan3037 於 16-4-2013 12:15 發表

未試G5匣,不過屈左彈弓,打到PROWIN 短匣
我用舊彈弓,屈到近90度,沒有貼盡擊針
打PROWIN匣
只係鎚弓要大力D咁解
配置為GP WOK KIT M4,全原裝
落左GP薄BUFFER加兩個5毫子港幣
擊鎚磨至起鎚後擊鎚最高點距離槍身 ...
師兄,你會唔會完全離晒題?

回覆 10# 的帖子

換鎚弓係用G5匣既條件,我屈左鎚弓,變成打G5匣既設定,
再打番WA系統匣
即係WA匣用G5匣係有可能在同配置下使用

引用:
原帖由 kenchan3037 於 17-4-2013 12:14 發表
換鎚弓係用G5匣既條件,我屈左鎚弓,變成打G5匣既設定,
再打番WA系統匣
即係WA匣用G5匣係有可能在同配置下使用
我唸G5甲可行既話都唔用番PMAG甲

若 G5 匣真的行到所講嘅功能,可考慮轉用了!

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 16-4-2013 02:52 發表

就放哂d pmag迎接新朋友

事實上pmag由設計到qc都冇咩留戀既價值

只係平得黎又打得叫爽

相反我又想試下g5隻匣到底係咪就係佢所講緊, 長期打都唔漏氣
當時跟gp 槍一隻pmag 見到佢個三一合體即時

同期又見到 ghk 呢支野「傳說」用到wa 系統,所以到而家我支 gbb 仲係得一匣

如果切氣無作用點會支支槍都整個切氣組呢 , 冇切氣用到只會打折仲要夾尺吋用,換黎哂氣,
加上氣化運作效能唔係淨睇匣,執入面仲實際

17 12
發新話題