19 12
發新話題

HKPF CID new pistol, SIG P250 Dcc

HKPF CID new pistol, SIG P250 Dcc

A new pistol, SIG P250 Dcc have been started to use by HKPF CID since few months ago:-
http://www.youtube.com/watch?v=a5rEL4psqWA

YOU DON'T NEED DRUGS TO HAVE FUN!! (興 奮 勿 亂 性
濫 藥 會 致 命)

真係用緊?

係鬼

SIG

100% absolutely.

引用:
原帖由 rendywhpoon 於 22-8-2007 23:52 發表
100% absolutely.
點証明?

CID真係轉左新槍喎..............我係差館見過

SIG

引用:
原帖由 adrianyahk 於 23-8-2007 00:09 發表

點証明?
The bill of their red gun is handle by me friend.

己經有港商為新彈夾袋競投了.

引用:
原帖由 里安 於 23-8-2007 00:25 發表
CID真係轉左新槍喎..............我係差館見過
我在某一季回靶場常規練槍時,D 教官confirm左呢,現在不同環頭的CID已續步排期練習用此槍,希望很快到我環頭 he he 。(我老細SP話佢自已都未知幾時排到,叫我去PSC借人知玩住先.....吓...咁都得 )

唔知MARUI or KSC幾時出番枝airsoft板過下手癮先

YOU DON'T NEED DRUGS TO HAVE FUN!! (興 奮 勿 亂 性
濫 藥 會 致 命)

引用:
原帖由 rendywhpoon 於 23-8-2007 09:46 發表

The bill of their red gun is handle by me friend.
Some brothers may not know what's "Red Gun"....it's actually a dummy plastic model gun, can be blue colour as well, it's used when officer need to practise outside the fire range, the size of it is exactly the same with the real gun, but it is just a dummy, no mechincal work at all. We use it to practise gun-drawing from holster, as well as shooting posture, or being used as a demo gun by instructor when teaching in tactical seminar.

濫 藥 會 致 命)

引用:
原帖由 Medic_Don 於 2007-8-23 14:59 發表

我在某一季回靶場常規練靶時,D 教官confirm左呢,現在不同環頭的CID已續步排期練習用此槍,希望很快到我環頭 he he 。(我老細SP話佢自已都未知幾時排到,叫我去PSC借人知玩住先.....嚇...咁都得8- ...
我都想玩具會出呢枝

回覆 #12 路比 的帖子

可惜MARUI零丸出支silver版既P226, 都唔出佢
濫 藥 會 致 命)

引用:
原帖由 Medic_Don 於 23-8-2007 17:12 發表
可惜MARUI零丸出支silver版既P226, 都唔出佢
沒辦法啦  人家想節省成本嗎.

不過,我在猜想它的使用感覺會像一枝打半自動的左輪手槍.
支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

引用:
原帖由 Medic_Don 於 23-8-2007 14:59 發表

我在某一季回靶場常規練槍時,D 教官confirm左呢,現在不同環頭的CID已續步排期練習用此槍,希望很快到我環頭 he he 。(我老細SP話佢自已都未知幾時排到,叫我去PSC借人知玩住先.....吓...咁都得8- ...
有次在某局的槍房玩過上手

19 12
發新話題