16 12
發新話題

[others] 小弟想自己砌支gbb槍~ (求助)

小弟想自己砌支gbb槍~ (求助)

小弟想自己砌支gbb槍~
大概外觀如下

想問下用咩廠既槍做base會比較好?
因為新槍買黎應該只會要個身同內件
骨同托會改晒

筆直around 2000-3000到 (不計改件)

希望師兄們幫幫手!
thanks

睇你想玩咩系統啦,大眾化既可以買豬P,$1800蚊都有支,行WA系統,零件易搵.
尾托正品PTS賣1100蚊左右,如果3000蚊內攪掂,都幾難了

相中係bushmaster predator.
AS 有出過相中McCormack trigger, WA 系統的.
條FF 護木係V-match, 亦即係airsoft通常鍾意叫作Patriot 前節的東西, MD/GP/KA/ZA/PDI都有出過比電槍.
如果要跟足, 外管需要係1" 直徑, 這樣的管同gas block暫時都不存在於GBB世界.
尾托的monopod暫時亦只有真品.
上面各種外件妥協後加埋最平大概3K, 未計鏡.

又或者最簡單既方法, 係買支GP VPR GBBR, 原裝已係20"管/PRS, 只係需要換走個混桔既MOE 護木同三角準星.
老實講, o甘搞一搞去砌支所謂狙擊槍, 我寧願投放資源去整碌M14...

引用:
原帖由 kaho524 於 5-5-2013 06:16 發表
睇你想玩咩系統啦,大眾化既可以買豬P,$1800蚊都有支,行WA系統,零件易搵.
尾托正品PTS賣1100蚊左右,如果3000蚊內攪掂,都幾難了
3000蚊內不計改外觀件的~just 原槍
btw WA系統好多人都話不及KSZ....
小弟主玩爽度同外觀.... 仿真槍分解/內構等其實次要一點

引用:
原帖由 loveless 於 5-5-2013 10:32 發表
相中係bushmaster predator.
AS 有出過相中McCormack trigger, WA 系統的.
條FF 護木係V-match, 亦即係airsoft通常鍾意叫作Patriot 前節的東西, MD/GP/KA/ZA/PDI都有出過比電槍.
如果要跟足, 外管需要係1" 直徑,  ...
GP VPR GBBR $$ under 3000?
師兄覺得WA system有咩優點/缺點?
其實m14都ok
但小弟只對m14 mcs有興趣.....負擔唔起...( 好似骨都要幾千?)

題外話,件MOE 護木個樣真係

引用:
原帖由 冰影 於 5-5-2013 15:12 發表

GP VPR GBBR $$ under 3000?
唔只.

但邏輯係, 你買乜槍都好, 如果要再買好多散件改外觀, 差不多永遠埋單加加埋埋已貴過支原槍.
假設你買支2K既唔理乜牌子M4, 要照砌相中支槍, 加埋坐底7K埋單, 仲只係止於外觀, 未計tune槍.

條數唔難計
PRS + 1K
FF handguard +1K
20" outer barrel + $250
inner barrel + 200
20rd mag + $400
RS monopod + 1K
scope/mount/bipod +1K

已經5K.

引用:
原帖由 loveless 於 5-5-2013 16:15 發表

唔只.

但邏輯係, 你買乜槍都好, 如果要再買好多散件改外觀, 差不多永遠埋單加加埋埋已貴過支原槍.
假設你買支2K既唔理乜牌子M4, 要照砌相中支槍, 加埋坐底7K埋單, 仲只係止於外觀, 未計tune槍.

條數唔難計 ...
IC THANKS
overall師兄對WA system有咩評價?

引用:
原帖由 loveless 於 5-5-2013 16:15 發表

唔只.

條數唔難計 ...
用KSC 改唔改到PRS尾同骨等外件?

引用:
原帖由 冰影 於 5-5-2013 22:21 發表

用KSC 改唔改到PRS尾同骨等外件?
KSZ冇短甲的

引用:
原帖由 loveless 於 5-5-2013 23:31 發表

KSZ冇短甲的
ksz better than Kw@?
thanks

引用:
原帖由 冰影 於 6-5-2013 16:09 發表

ksz better than Kw@?
thanks
何為better?
玩GBB, 如果一句 this better than that 就可以解釋所有事情,
o甘 prime/ino/viper/gp/ka/vfc/wa/kj/ghk/we 全部應該執晒笠了

沒有最好,只有更好。
GBB好多因素令到你會有災難,
就算同一款鎗,同一批次都可能有分別。
真實例子VXF社最新作UMP係一個好例子。
有人回家即有問題,有人買回打得好順?
甘你點評分?GBB就係一樣甘特別的東西了

其實樓主呢個情況, 反而可以認真睇下WE...

回覆 5# 的帖子

o...
我e家用緊VPR,幾好用,不過$3000内不太可能啦
鑑於小弟支VPR都係“名X店“都買左#%)),(冇鏡版),有鏡and bipod (vltor body)都要$))),
視乎樓主要求啦
不過M14又真係幾正既~(WE??)

其實我個人認為要呢個樣,又要金身,又要gbb,又要bushmaster Making,吾係吾得,只係除左要錢,重要有DIY能力.....(CA bushmaster +吉打  新世代Bushmaster XM15E2S金屬殼身+MAGPUL PTS PRS Sniper Stock for M4 AEG+腳架+鏡組+ghk gbb kit)

16 12
發新話題