發新話題

[others] 小弟想自己砌支gbb槍~ (求助)

小弟想自己砌支gbb槍~ (求助)

小弟想自己砌支gbb槍~
大概外觀如下

想問下用咩廠既槍做base會比較好?
因為新槍買黎應該只會要個身同內件
骨同托會改晒

筆直around 2000-3000到 (不計改件)

希望師兄們幫幫手!
thanks

引用:
原帖由 kaho524 於 5-5-2013 06:16 發表
睇你想玩咩系統啦,大眾化既可以買豬P,$1800蚊都有支,行WA系統,零件易搵.
尾托正品PTS賣1100蚊左右,如果3000蚊內攪掂,都幾難了
3000蚊內不計改外觀件的~just 原槍
btw WA系統好多人都話不及KSZ....
小弟主玩爽度同外觀.... 仿真槍分解/內構等其實次要一點

引用:
原帖由 loveless 於 5-5-2013 10:32 發表
相中係bushmaster predator.
AS 有出過相中McCormack trigger, WA 系統的.
條FF 護木係V-match, 亦即係airsoft通常鍾意叫作Patriot 前節的東西, MD/GP/KA/ZA/PDI都有出過比電槍.
如果要跟足, 外管需要係1" 直徑,  ...
GP VPR GBBR $$ under 3000?
師兄覺得WA system有咩優點/缺點?
其實m14都ok
但小弟只對m14 mcs有興趣.....負擔唔起...( 好似骨都要幾千?)

題外話,件MOE 護木個樣真係

引用:
原帖由 loveless 於 5-5-2013 16:15 發表

唔只.

但邏輯係, 你買乜槍都好, 如果要再買好多散件改外觀, 差不多永遠埋單加加埋埋已貴過支原槍.
假設你買支2K既唔理乜牌子M4, 要照砌相中支槍, 加埋坐底7K埋單, 仲只係止於外觀, 未計tune槍.

條數唔難計 ...
IC THANKS
overall師兄對WA system有咩評價?

引用:
原帖由 loveless 於 5-5-2013 16:15 發表

唔只.

但邏輯係, 你買乜槍都好, 如果要再買好多散件改外觀, 差不多永遠埋單加加埋埋已貴過支原槍.
假設你買支2K既唔理乜牌子M4, 要照砌相中支槍, 加埋坐底7K埋單, 仲只係止於外觀, 未計tune槍.

條數唔難計 ...
用KSC 改唔改到PRS尾同骨等外件?

引用:
原帖由 loveless 於 5-5-2013 23:31 發表

KSZ冇短甲的
ksz better than Kw@?
thanks

發新話題