26 12
發新話題

[KA] KA gbb m4 問題/改良區

引用:
原帖由 4jai 於 23-5-2013 14:20 發表

ra-tech唔好提。
D金屬差到呢....

pro-win都有短匣架?
覺得貴試下上網收啦~個效能值返係到
有無咩匣平得黎品質又ok?
prowin真係幾貴

引用:
原帖由 carl 於 23-5-2013 15:25 發表

VFC 佢個含彈咀同AEG 唔同要用呢隻.http://www.wgcshop.com/wgc2008/m ... amp;catid=&cat=
VFC 原裝已經係2 ...
老鼠屎diy ok?
可唔可以講個正常老鼠屎size給小弟參考下
thanks

引用:
原帖由 carl 於 23-5-2013 15:25 發表

VFC 佢個含彈咀同AEG 唔同要用呢隻.http://www.wgcshop.com/wgc2008/m ... amp;catid=&cat=
VFC 原裝已經係2 ...
btw 師兄推薦點搞個hop up好....
原裝+5.1膠?
定成套VFC hop up?

引用:
原帖由 carl 於 23-5-2013 17:35 發表

VFC 就簡單D. 我配元素H 型老鼠屎用0.3/0.32 彈下壓有點不足. 下次買呢個試吓.http://www.wgcshop.com/wgc2008/m ... archItem&rs=MAP ...
老鼠屎同個vfc hop up差唔多價
我諗住diy睇下得唔得....

引用:
原帖由 F_Fillet 於 24-5-2013 13:52 發表

直接換飛機會唔會好D...果個位會好易撞爛層熱縮膠吧
換飛機當然好....但熱縮膠都係好方法

引用:
原帖由 F_Fillet 於 25-5-2013 03:07 發表

反正個長身當靶槍, bolt出氣越穩越好, 又想換個銀bolt carrier,
一次過諗埋啦, 多份bolt分開set 無咁煩
今日車左條野~ 190g
聽日試下會點XD  (希望bolt lock無事XD)

引用:
原帖由 F_Fillet 於 27-5-2013 00:41 發表
變左KA M4改良區
其實多D人討論下對大家都有好處~
我依家重未熟支野既運作,不過都算OK

引用:
原帖由 loveless 於 26-5-2013 14:48 發表
一排冇跟帖, 搞到o甘複雜既
岩岩換左支金屬野
初頭打勁爽~
但打打下出唔到彈,有blowback,上到彈,但出唔到彈
D彈jam左係hop up道,似係唔夠氣打粒彈出去
但原因不明

已爆開支野,大致上睇落所有件都原好無缺
所以暫時唔知點搞好

聽日睇下點搞

引用:
原帖由 garyyanykw 於 27-5-2013 01:07 發表

師兄你喺邊度車條咁嘢返嚟?
自家制

引用:
原帖由 loveless 於 27-5-2013 12:29 發表

a buffer is called a buffer because its purpose is to...buffer.
same reason you don't sit on cushions made of rock..
我有落buffer....

計細左個hop up,岩岩試槍又OK翻!

我諗可能係hammer打唔問個嘩佬,令出氣量減少
加上之前hop up又開到最大,所以出唔到彈

遲D再試下!
btw 加重左的確好feel ,射果陣chok左,後座力也加強了

26 12
發新話題