32 123
發新話題

ptw vs aeg

ptw vs aeg

請問各位ptw 有咩係aeg 做唔倒?

我就係爬過文覺得除左 可換力 之外唔知 ptw 有咩好過aeg 先問 ma

aeg省電好多 其實我兩支都有
但係我真係揾唔倒ptw 有咩好過aeg(除左鬼火)
想請教c hing 有咩因素令ptw 貴過aeg 5-8倍(兩支都tune 到最好)?

但係aeg有 套非systema mosfet 一樣做倒wor , 都係冇彈cut 電+ fast reponse+ short stroke tigger

就算你買systema evolution 波箱都抵過ptw la (但冇 冇彈cut)電

冇,我覺得 成皮野 買枝  又冇革新賣點 既野唔太合符經濟效益姐

但係套野 我整左短扣雞 le
引用:
原帖由 ctman 於 6-6-2013 00:42 發表
你講個套MOSFET 係ascu 我都有套裝左係支gp aeg度
但仍不及ptw爽,
Systema evolution講到尾都係想將ptw套野套落去aeg度
但宜家想揾都難,有機都想試試

莫非你兩支都有? 因為ptw 食電同彈少姐, 你試下兩支都發射 20000 發 睇下邊 支快打柴?
坏枪保养?? 你話槍街有幾多人識整 ptw ? parts? ptw 貴幾幾倍啦
引用:
原帖由 seals9121 於 6-6-2013 01:15 發表

好!已经解释晒一切。 坏枪保养的时候才真真正正感受到一切

你估ptw 唔會壞咩
引用:
原帖由 shcheng 於 6-6-2013 01:22 發表
莫非你兩支都有? 因為ptw 食電同彈少姐, 你試下兩支都發射 20000 發 睇下邊 支快打柴?
坏枪保养?? 你話槍街有幾多人識整 ptw ? parts? ptw 貴幾幾倍啦

好似psp 咁, 唔通2000,3000 機好揸過1000機?(psp has no controversial but dont know whether do aeg and ptw have or not)
btw 我放左1年而且 係原價既70% 仲要95%new+有野送 但冇人pm 先促使我開post ...
引用:
原帖由 jpg 於 6-6-2013 03:11 發表
如果覺得ptw 唔好唔值,不妨放左去。
玩過ptw同gbb, 我唔會想再想揸AEG 肥仔pistol grip.

你 唔好忘記 我係用全改tune 好aeg(電子短扣雞)($5500total) vs 全改tune 好ptw ($28000)(換左麼打, hop up unit , barrel, front rail + outlook(prime))
並非一般改左 快頻同大力aeg,
引用:
原帖由 kidult 於 5-6-2013 21:20 發表 [ural=http://www.wargamehk.com/cgf/redirect.php?goto=findpost&pid=1074111&ptid=119399][/url]
除了好玩, 只有好玩!! 你買支玩落就明, 有d 野, 非筆墨所能形容

引用:
原帖由 watchmanll 於 7-6-2013 18:44 發表
我支PTW...S/Max 2012 + PDI 6.01 + 509mm ..... 50M以外.....仍可以一條直道到target
你估aeg唔得咩 sr25做倒有餘啦平你好多tim

引用:
原帖由 TurTle 於 7-6-2013 14:09 發表
其實講到禁火做咩姐 簡單啲:
Ptw:冇彈Cut電功能
        扣雞反應快,並非aeg可比
        近乎真槍Size
Aeg:外觀parts比Ptw多十幾條街
        匣既種類多於Ptw(只數ar15)
        Parts普及同便,槍街 ...
都話有套野叫 mosfet +短扣雞
真槍dimension? 設計真槍D人都想支槍 越輕越好

引用:
原帖由 iammok 於 8-6-2013 17:18 發表

可吾可以即時換筒?
鬼火??

引用:
原帖由 andre_ktss15 於 8-6-2013 18:00 發表

btw 我放左1年而且 係原價既70% 仲要95%new+有野送 但冇人pm 先促使我開post ...

人地賣唔出發老脾啫,勿認真
如果我開左個post  仲有人會買?
我想大家討論aeg ptw 既利與弊姐

32 123
發新話題